Slut med træningspause! 9 tips til at komme tilbage i form

Du har sikkert prøvet det her før:

Hverdagen tager over, du glipper lige en træning eller to, og pludselig er det faktisk ret lang tid siden, at du har været nede og træne. Det kan også være, at du lige har været på en god lang ferie uden de store fysiske aktiviteter.

Problemstillingen er den samme. Hvordan slipper du væk fra inaktiviteten og ind i den sunde, aktive livsstil, som vi alle ønsker?

Hvis du er en af dem, der har droslet lidt ned for styrketræningen på det sidste, så kan jeg opmuntre dig med, at du heldigvis ikke er den eneste, og at du heldigvis sagtens kan komme tilbage i super form.

I denne blog giver jeg dig 9 konkrete tips til, hvordan du kommer tilbage i form, samt hvad du skal undgå for at holde dig skadesfri. Tag de tips, du kan bruge og lad mig gerne høre, hvilke du bedst kan lide.

Kom igang med træning efter pause

1. Start med noget let, som du godt kan lide

Hvis du starter med noget, du godt kan lide, så er glæden og motivation ved at gøre det større. Dermed er chancen for, at du får din træning gjort også større.

I starten handler det blot om at finde tilbage i rytmen. Måske synes du, at holdtræning er det fedeste? Eller hvad med en god omgang balle/lår i frivægtsområdet? Det gør ikke noget, at du i starten ikke arbejder 100% i mod dit specifikke mål.

Gør hvad du synes er sjovt og tag det lidt roligt i starten. Hvis du har været væk fra træningen i noget tid, skal kroppen lige vende sig til det igen, inden du prøver kræfter med din personlige rekord i squat.

Arbejd dig stille og roligt frem og tag de små sejre.

You can do it!

2. Forpligt dig til 25-30 minutter

Lidt træning er meget bedre end ingen træning, så hvis du synes, at en hel træning lyder lidt for uoverskueligt lige nu, så forpligt dig til at træne 25-30 minutter pr. gang. Du kan stadig få en effektiv træning på trods af den relativt korte tid.

Du kan overveje at træne i vores nye maskiner i FYSIQ Kastrup, det tager kun 22 minutter + opvarmning at træne hele kroppen igennem. Gør det eventuelt med elastik træning, så alle leddene bliver opvarmet.

Endnu engang handler det om at gøre træningen mere overskuelig samt at få gang i den faste rutine. Du vil lettere opnå succesfølelsen af at have færdiggjort din træning, og lige så snart du er inde i træningsrutinen, vil du være mere tilbøjelig til at fortsætte lidt længere tid. Derfor start med 25-30 minutter og se så, om ikke du kan ende på lidt mere.

Overvej både at træne aerob og anaerob træning. De begge dele har fordele, og i samspil for du gode resultater.

3. Skriv træningen ind i din kalender

Hvis du leder efter en undskyldning for ikke at træne, så kan du ofte finde den. Det er derfor vigtigt, at du sætter tid af og planlægger, hvornår din træning skal foregå. Se om du kan finde et tidspunkt, hvor du ikke bliver distraheret af andre ting. Hvis du ved, at du bliver presset af arbejde om eftermiddagen/aftenen – så planlæg en morgentræning. Hvis din morgen er for presset, så planlæg det om aftenen.

Overvej at træne fitness i Kolding eller Aalborg, eller besøg en fysioterapeut i Horsens, hvis du behøver hjælp og støtte.

“Den bedste træning er den, du får gjort, uanset hvornår det er”

4. Pak din træningstaske

Dette tip bruger jeg selv tit. Det er simpelt, og det virker for mig. Pak din træningstaske dagen før og tag den med dig.

Hvis du træner om morgenen, står den klar til dig, og du skal blot gå ud af døren (næsten).

Hvis du træner om eftermiddagen, kan du have den stående ved dit skrivebord som en reminder på, hvad du har sat dig for, og du vil være mindre tilbøjelig til at skippe træningen.

5. Lav en 1-måneds udfordring til dig selv

Er du konkurrencemenneske, så skal du måske sætte dig selv en udfordring? Når du deler dit mål op i en kort tidsramme, bliver det desuden mere overskueligt, og chancen, for at du gennemfører, bliver dermed større.

Når udfordringen er gennemført, får du en stor tilfredshed, og den inaktive livsstil er skiftet ud med en aktiv hverdag, som gør dig stærkere og fyldt med energi. Er du klar til en udfordring? Jeg ved, at du kan klare det!

Her er et par eksempler på en udfordring, som du kan tage op i løbet af den næste måned:

6. Få hjælp af en personlig træner

En personlig træner sørger for, at du får den bedst mulige opstart. Vil du tabe dig, blive stærkere eller blot få mere energi i hverdagen? En personlig træner laver en plan i samarbejde med dig, og sammen klarer I vejen fra start til mål.

Hvad drømmer du om, og hvad vil du gøre for at nå derhen? Bliv klogere på din kropslige form med vores BMI beregner.

7. Husk hvad træning får dig til at føle efterfølgende

Nogle gange fokuserer vi så meget på den indsats, vi laver i træningscenteret fremfor det, vi får ud af det. Træning kan oftest være hårdt i momentet, men du vil altid have det helt fantastisk efter.

Så hvis du mangler noget til at skabe fokus og motivation, så tænk på hvordan du har det efter træning. Der er aldrig nogen, der har fortrudt en god træning.

8. Træn med en ven

Det er oftest sjovere at træne med andre. Hvis du har lavet en aftale med en ven, så er chancen for, at du får træningen gjort større. Du vil vel ikke lade din ven i stikken, vel?

Når du så er kommet ned i træningscenteret, så kan I motivere hinanden til at træne lidt hårdere og måske synes du, lige som jeg, at tiden oftest går lidt hurtigere, når man træner med andre.

9. Gør det for dig selv og ingen andre

Du skal aldrig træne for andre end dig selv. At være sund og have et aktivt liv bør handle om at skabe de bedste forudsætninger for at leve det liv, du gerne vil leve. En hverdag uden at blive forpustet når du går op ad trapperne, en hverdag hvor du kan lege med dit barn/barnebarn, en hverdag hvor du har det godt med dig selv, føler overskud og stræber efter at være den bedste version af dig selv. Husk at du træner for dig selv og ingen andre.

Hver gang du træner, så har du gjort noget godt for dig selv, og det skal du nyde.

Husk også at vaner bliver skabt på baggrund af de daglige aktiviteter, vi vælger at dedikere tid til. Jo mere konsekvent du er med din træning, jo lettere er det at skabe sunde vaner.

Lige så snart det er en vane, kan du gøre det på rutinen, og træning vil blot være en del af din hverdag. Din livsstil.

Læs også om fysioterapeut Amager her. Bliv også klogere på diagnoser og tilstande, som piskesmæld.