Vægtaflastende træning for alle
Udover de mange åbenlyse fordele er der én ting, som kendetegner træning med ErgoTrainer, nemlig glæden ved at kunne gå eller løbe uden symptomer.
Hvad er vægtaflastende træning?
Forestil dig hvad det kunne give dig af muligheder, hvis du kunne reducere din vægt med op til 85 kg. under gang og løb. Det kan faktisk lade sig gøre. I vores klinik i Kastrup har vi investeret i en ErgoTrainer, som har gjort dette muligt. Helt grundlæggende betyder vægtaflastende træning, at du træner med reduceret kropsvægt.
Den mindre belastning under træningen betyder, at du hurtigere kan komme i gang med enten gang eller løb uden, at der er fare for belastningsskader. Sikkerheden er i top og du behøver ikke at være bange for at falde, uanset hvor hårdt du presser dig selv.
Vi oplever ofte, at vores patienters motivationen for at træne stiger, når de helt fra begyndelsen erfarer, at de er mere mobile. For vores fysioterapeuter er fordelen, at de kan tilbyde et mere målrettet træningsforløb, samt at de hele tiden har mulighed for at give støtte ved fod/hofte under træningen, hvilket bidrager til at øge kvaliteten i træningen.
Vi benytter ofte vægtaflastet træning i forbindelse med:
- Sportsskader (Løberknæ, springerknæ, korsbåndsskader, skinnebensbetændelse mv.)
- Hjerneskader
- Rygskader
- Overvægt
- Cerebral Parese, Multibel Sclerosis
- Personer med protese (benamputation)
Hvem bør træne med vægtaflastning?
Oprindeligt var målgruppen personer med neurologiske følger, men i dag er målgruppen udvidet til alle personer, som har fået en skade, der nedsætter gang- eller løbefunktionen. Dette skyldes ErgoTrainerens store fleksibilitet, kombineret med vægtaflastningssystemet er ErgoTraineren eget til forskellige patienter med forskellige diagnoser.
De patienter, som benytter sig af vægtaflastende træning i vores klinik er alt fra sportsmanden, som stille og roligt skal i gang efter knæskade til den overvægtige, eller til patienten, der skal genoptræne efter blodprop/hjerneblødning.
Hvordan fungerer det?
Systemet er helt enkelt. Du bliver iført en sele, som er forbundet til ErgoTraineren. Selen giver sikkerhed for at du ikke kan falde, og bliver brugt til selve vægtaflastningen. Selen er let og komfortabelt og er ikke i vejen, når du træner. Den er designet til at give støtte rundt om kroppen og ved lysken og designet betyder at du sidder helt sikkert i selen.
ErgoTrianeren i FYSIQ Kastrup er installeret således at man hurtigt kan skifte mellem øvelser på maskiner og gulv
Vægtaflastende træning i brug
Når man kommer ned til FYSIQ og får vægtaflastningen på, så er sikkerheden i top og så betyder det, at du som patient ikke behøver at være nervøs og fokus kan dermed rettes mod selve træningen. Samtidig betyder vægtaflastningen at patienter, der før var henvist til briks eller gulvtræning, nu kan komme op og træne.
Balancetræning er en stor del af stort set alle træningsforløb. Balancetræningen kan foregå på løbebånd eller gulv, og der kan trænes lige nøjagtigt det, der passer bedst til den enkelte. Det kan for eksempel være at stå på ét ben, at hinke, at gå op og ned af noget eller træne med en bold. Uanset hvor der trænes og hvor meget man bliver presset kan man føle sig tryk, for der sker ikke noget, hvis man skulle falde.
Med vores nye ErgoTrainer kan vi tilbyde en større dosis træning til vores patienter, både i forhold til hvor lang tid de træner, men også hvor svært det er.
Udover de mange åbenlyse fordele er der én ting, som kendetegner træning med ErgoTrainer, nemlig glæden ved at kunne gå eller løbe uden symptomer.