Romaskine test - Læs her om den bedste maskine

romaskine bedst i test
Når det kommer til træning i hjemmet, kan du med fordel vælge en romaskine fra vores test. Træningsmaskinen er nemlig en af de maskiner, som giver den mest udbytterige træning, særligt i forbindelse med hjemmetræning.

Indholdsfortegnelse

Senest ændring 07.02.2024

Vi har lavet en dybegående analyse om alle vores produkter og fundet de 9 bedste romaskiner på markedet, og sørget for at du nemt kan få dig en. 

Vi opdatere vores guide om romaskiner løbende, så du som læser altid har den mest opdaterede viden. 

bedste romaskine - odin

Romaskine bedst i test

Odin R500

Trust-anmeldelser

4,7

+1.800 anmeldelser

bedste romaskine - concept 2

Bedste kvalitet

Concept 2

Trust-anmeldelser

4,7

+1.800 anmeldelser

bedste romaskine

Bedste oplevelse

Finnlo Aquon Waterflow

Trust-anmeldelser

4,7

+1.800 anmeldelser

bedste romaskine

Bedste maskine med vand

ODIN R1000

Trust-anmeldelser

4,7

+1.800 anmeldelser

bedste romaskine

Bedste romaskine med luft

ODIN R9

Trust-anmeldelser

4,7

+1.800 anmeldelser

bedste romaskine

Bedste budgetvenlige

Titan Life Trainer R10

Trust-anmeldelser

4,7

+1.800 anmeldelser

bedste romaskine

Bedste fuld krops træning

Waterrower Natural S4

Trust-anmeldelser

4,7

+1.800 anmeldelser

bedste romaskine

mest brugervenlig maskine

Reebok GR Rower

Trust-anmeldelser

4,7

+1.800 anmeldelser

bedste romaskine

Bedste til de professionelle

First Degree Apollo Plus

Trust-anmeldelser

4,7

+1.800 anmeldelser

Vores 9 udvalgte produkter:

Overblik: Sammenligning af romaskiner

Produktromaskine test
romaskine test
romaskine test
romaskine test
romaskine test
romaskine test
Pris10.524 kr.3.499 kr.7.499 kr.3.499 kr.5.999 kr.2.163 kr.
Vurdering5/54,9/54,8/54,8/54,8/54,6/5
Max brugervægt225 kg130 kg150 kg120 kg150 kg110 kg
Modstandsniveauer101691083
Vægt26 kg33 kg40 kg35 kg34,5 kg14,3 kg
Se mereSe mereSe mereSe mereSe mereSe mere

Alsidigt og nem træningsmaskine

Romaskinen er nemlig både et alsidigt og nemt instrument at anvende, og så kan der justeres på intensiteten, hvis det ønskes, og ellers kan træningen holdes helt simpel, så alle kan være med. Derfor er det en god træningsform for både den unge som den ældre.

Læs med her, når du skal finde den bedste romaskine til hjemmebrug, og når du skal vælge, om du skal have en romaskine med vand eller luft.

Odin R500 - Anbefaling af bedste romaskine

romaskine test

Bedste priser på Odin R500:

Apuls

Specifikationer:

Fordele:

Ulemper:

Vores vurdering

Hvis du er på udkig efter en budgetvenlig maskine, så er denne romaskine helt klart at anbefale. Vores vurdering, hos FYSIQ, er, at den både kan bruges af den øvede såvel som nybegynderen, da den er ganske brugervenlig og nem at indstille. Hertil er den både lille og kompakt, samt støjsvag, så den kan bruge i alle typer hjem, våde villaer og lejligheder.

Denne romaskine er udvalgt af os til at være den bedste romaskine i test til prisen. Dette kommer af, at du her har med en god og brugervenlig maskine at gøre, som både er robust, kan klare en masse kilo, har hele 12 gode programmer, og så er den rigtig god til prisen.

Romaskinen har et flot design, der blandt andet har en aluminiumsskinne, der gør den både behagelig og nem at anvende, og som desuden også er med til at gøre den ganske støjsvag. På den måde kan den både bruges i lejligheder, såvel som huse, da den ikke vil generere andre beboere i ejendommen. Denne maskine er derfor også i kategorien af bedste romaskine til hjemmebrug.

Magnetisk modstand

Det helt særlige ved netop denne romaskine er, at den bruger magnetisk modstand i stedet for luft eller vand. Det giver ikke en autentisk oplevelse af roningen, men det giver en god støjsvag oplevelse, der er med til at gøre den til et godt valg til særligt nybegyndere, der gerne vil i gang med roning.

Concept 2 - Den bedste kvalitet

concept 2 romaskine test

Bedste priser på Concept 2:

Apuls

Specifikationer:

Fordele:

Ulemper:

Vores vurdering

FYSIQ vurderer denne romaskine til at være et rigtig godt valg til dig, der både vil træne alene, men også gerne vil gøre træningen til en social ting. Den giver nemlig gode muligheder for at få en god træning ind, men også at konkurrere mod sine venner i sjove udfordringer. Derfor er denne også et perfekt valg til de unge eller til barnlige sjæle.

Der er ikke så meget at sige til, at netop denne model er yderst populær i hele verden. Den er nemlig både pålidelig og suveræn i ydeevne, og så giver den en rigtig god oplevelse, hvor du både kan intensivere og holde et roligt tempo uden problemer.

Du finder ofte netop denne romaskine i fitnesscentre, fordi den netop er både robust og rigtig god i brug. Derfor anbefaler vi også denne i kategorien bedste romaskine til hjemmebrug, fordi den giver dig det bedste udgangspunkt for din træning indendørs, og fordi den bare virker hver gang.

Dyst mod dine venner

Noget af det fedeste ved netop denne maskine er, at du kan forbinde den til andre maskiner, så du kan dyste mod dine venner i roning. På den måde er den også et godt redskab til at få sat gang i dine venner og få kampgejsten og konkurrencegenet frem i selv den mest dovne af dine venner.

Finnlo Aquon Waterflow - Bedste oplevelse

Bedste priser på Finnlo Aquon Waterflow:

Apuls

Specifikationer:

Fordele:

Ulemper:

Vores vurdering

FYSIQ vurderer denne romaskine til at være det bedste valg, hvis du gerne vil have den sande oplevelse af at ro på vandet. Her er det nemlig vandmodstand, som karakteriserer driften, og derfor vil man også få en helt realistisk og kanon oplevelse. Vi anbefaler denne maskine til personer, som allerede roer eller som gerne vil i gang med roning, på grund af den realistiske oplevelse. 

Romaskine test - mere viden om produktet

Her har vi en yderst slidstærk og teknologisk maskine af høj kvalitet, som vi uden tvivl må have med på listen over de romaskiner, der giver den bedste oplevelse af roning.

Du kan her på siden også læse meget mere om denne maskine, inden du foretager et køb. Læs bl.a. mere om, hvilke muskler du træner ved roning (link til ny side herom). 

ODIN R1000 - Bedste maskine med vand

Bedste priser på ODIN R1000:

Apuls

Specifikationer:

Vores vurdering

Ligesom med maskinen ovenfor, fra Finnlo, så er denne romaskine også med vandmodstand. Vi, hos FYSIQ, er vilde med den autentiske følelse, som denne maskine giver, og derfor er det også en anbefaling, der ligger højt på listen. Med sine 10 forskellige modstandsniveauer og høje brugervægt, kan den bruges af de fleste. 

En romaskine med vand, der netop er drevet af vand fremfor luft eller magneter, giver den mest autentiske og bedste oplevelse af roning. Det er dog desværre også en af de lidt dyrere løsninger i anmeldelsen, men det er helt sikkert pengene værd, hvis du ønsker at opnå en helt suveræn oplevelse på din træningsmaskine.

ODIN romaskine med vand har et vandsystem, der drives af en manuel pumpe, som sikrer den drift, der netop giver den gode oplevelse. Vandmodstanden giver netop den modstand, som du reelt ville få, hvis du var ude og ro i en rigtig robåd.

ODIN R100 er udstyret med Bluetooth, der gør det muligt at forbinde til en ro app, både så du kan dyste med dine venner, men også så du kan se og samle dine resultater ét sted.

Vanddrevet robusthed

Maskinen er både god og robust, og så kan den klare en relativt høj brugervægt. Foruden dette, er den også nem at justere, da vandet der drives, definerer den modstand, du får, når du ror. Giver du det en test, vil du hurtigt mærke, om doseringen er for høj eller lav. Derfor handler det også netop om, at du skal give mængden en test, inden du igangsætter din træning.

Vi anbefaler denne vanddrevne romaskine i vores 2023 anmeldelse, fordi den er den bedste romaskine i test, når det kommer til træningsmaskiner med vand.

ODIN R9 - Bedste romaskine med luft

Bedste priser på ODIN R9:

Apuls

Specifikationer:

Vores vurdering

Hos FYSIQ vurderer vi, at maskine fra ODIN generelt har en masse at byde på. Her har vi endnu et eksempel på de kanongode maskiner, de producerer, som ligger i top på brugervenligheden, og som kan bruges af selv de større personer. Derfor er denne romaskine også en klar anbefaling til dig, der skal igang med et vægttab eller andet træningsforløb.

Igen tager vi fat i en ODIN maskine i denne test anmeldelse for 2023, og det er der en god grund til. Brandet er nemlig yderst populært, fordi de netop laver nogle af de bedste romaskiner, der kan bruges af roere på alle niveauer.

Du får med denne smarte luftdrevne romaskine en flot designet maskine, som også er innovativ på mange måder. Den har nemlig både luftmodstand, men også magnetisk modstand, som giver den en god og autentisk oplevelse, selvom den ikke drives af vand

Alsidighed og komfort

Vælger du denne romaskine fra vores test, vil du få én af de bedste romaskiner på markedet. Her får du nemlig støjsvag træning, der glidende og helt problemfrit styrker dine muskler i hele kroppen. Du kan justere den til forskelle tempi, og med de 8 forskellige modstandsniveauer er du sikker på at finde ét, der passer til dig.

Denne romaskine kan nemt slås sammen til under halv størrelse og transporteres på transporthjulene. Det gør, at du ikke behøver at skille den ad, hvis den skal flyttes eller tages med. Derfor scorer den også flotte point i vores 2023 anmeldelse, og er en oplagt mulighed i kategorien bedste romaskine til hjemmebrug.

Med den gode computer på maskinen kan du nemt og hurtigt lave en test af dine bedste evner i roning, hvor du både kan holde øje med kalorier, tid og modstand. Den vil fra gang til gang vise din progression og give dig nye udfordringer, så du kan forbedre din træning og dit niveau.

Titan Life Trainer R10 - Bedste budgetvenlige

Bedste priser på Titan Life Trainer R10:

Apuls

Specifikationer:

Vores vurdering

Med sin justerbare, elastiske modstand er denne et godt, budgetvenligt valg til dig, der gerne vil i gang med roning, eller som ikke vil investere i en kompliceret maskine. Her er der blot tre modstandsniveauer, som gør det nemt og overskueligt at træne med den. Med de mange træningsprogrammer er du desuden sikret god vejledning.

Titan Life Trainer R10 er den billigste romaskine i vores test, og derfor er der også træningsmaskiner til dem, der gerne vil spare lidt. Her får du en god maskine med tre modstandsniveauer, som nemt kan justeres op og ned ved hjælp af 5 kgs modstandselastikker.

Hertil roses denne billige romaskine også for at være særligt kompakt, og derfor fylder den heller ikke så meget, som andre modeller gør. Det betyder, at der også kan være plads til den på mindre arealer. Det store display gør det nemt at følge med i træningen, som kan ske ud fra 21 forskellige træningsprogrammer.

Den gode investering for de fleste

Du kan vælge at investere i denne bedste romaskine i den budgetvenlige ende, hvis du ikke ønsker at lave den største investering, eller hvis du bare ønsker en kompakt maskine, som kan pakkes væk, når den ikke er i brug. Dette gør det nemt at bruge den i hverdagen.

Desuden er Titan kendt for at lave nogle gode, slidstærke og kompakte romaskiner, der klarer selv den hårdeste træning. Dog er det vigtigt, at du ikke overbelaster hverken dig selv eller maskinen, og derfor bør den maksimale brugervægt heller ikke overskrides.

Waterrower Natural S4 - Bedst i test til fuld krops træning

Bedste priser på Waterrower Natural S4:

Apuls

Specifikationer:

En romaskine med den rigtige ro fornemmelse

Denne Waterrower Natural S4 model giver brugeren en følelse af at være på vandet, grundet produktets vandsvingshjul. Denne ro maskine gør nemlig brug af vandmodstand, hvilket er med til at øge oplevelsen af at få et mere naturligt træk, som hvis du faktisk var ude på vandet og ro. Man kan derfor sige, at denne type ro maskine træning er mere oplagt til dig som er mere passioneret og seriøs omkring dit romaskine træningsprogram. 

Denne romaskine mener vi hos FYSIQ er et oplagt valg til dig der er glad for at få det fulde ud af din træning, i den for stand at selve ro maskinen anses som værende bedst i test til en fullbody træning. 

Denne type romaskine har du mulighed for at opbevare lodret, hvilket vil sige at den fylder mindre i hjemmet, til dig der har overvejet at skulle have den derhjemme, hvilket for nogen kan være en faktor som vil være med til at påvirke produktet i retningen af at være bedst i test.

Vores vurdering

På grund af den høje kvalitet, samt opbygning, anbefaler vi, hos FYSIQ, at denne romaskine er et af de bedre valg for den mere seriøse bruger. Den er nemlig med vandmodstand, som giver en god, autentisk oplevelse, men også en dyrere maskine, som især egner sig til personer, der træner meget eller har en fod inden for roningens verden. Vi anbefaler derfor heller ikke denne til nybegyndere. 

Reebok GR Rower - Bedste brugervenlige romaskine

Bedste priser på Reebok GR Rower:

Apuls

Specifikationer:

Bedste romaskine til hjemmetræning

Denne Reebok GR Rower er en model der er bedst i test til personer som har et ønske om at komme i besiddelse af sådan en, til en fornuftig pris. Denne model er placeret middel i forhold til prisklassen. 

Det vil sige den har sit kendetegn, som indebærer en overkommelig pris og at kvaliteten også er derefter. Det er dog vigtigt at nævne at det ikke er en billig romaskine, men hvis du blot skal gøre brug af en romaskine til hjemmetræning er denne et oplagt valg. 

Modellen har 16 forskellige niveauer som kan justeres i forbindelse med den magnetiske modstand som den besidder. Med disse forskellige niveauer er det vigtigt at nævne at denne romaskine test kan gøres brug af personer på forskellige træningsniveauer. 

Reebok  GR Rower er et alsidigt produkt i kategorien bedst i test, særligt når man går ind og kigger på at det både er en praktisk og effektiv model. Derudover er kvaliteten holdbar, og flytbarheden af selve maskinen er også til at have med at gøre, hvilket er vigtigt.

Vores vurdering

Med sin fornuftige pris og nemme systemindstillinger, er dette et godt valg for nybegynderen, eller personen, som ikke ønsker at lave en større investering. Her får du nemlig et produkt, der er af holdbar kvalitet, men ikke har en masse ekstraudstyr eller svære indstillinger. Kom derfor godt i gang med roning med denne romaskine. 

First Degree Apollo Plus - Bedste romaskine til de professionelle

Bedste priser på First Degree Apollo Plus:

Apuls

Specifikationer:

Romaskine bedst i test til det professionelle niveau

Apollo Plus er et produkt som besidder meget høj kvalitet, og derfor anbefales det ikke at købe denne romaskine til hjemmetræning hvis det blot er, dette formål man har forud for sit køb af denne type produkt. 

Det vil sige at hvis du som professionel roer, har et ønske om at gå ud og investere i en ny romaskine, og man har et ønske om at det gerne skal være den bedst i test til dit pågældende niveau, så anbefales dette produkt stærkt. 

Ikke nok med at denne romaskine er fremstillet i et stilfuldt og elegant design, så er der også sørget for at den giver forbrugeren af dette produkt en autentisk følelse, samt en fornemmelse af faktisk at være på vandet, grundet at produktets modstandstype er vand.

Vores vurdering

FYSIQ vurderer denne romaskine i en helt særlig klasse. Den er af ganske høj kvalitet med gode indstillinger, vandbaseret modstand, der giver autentisk oplevelse og meget mere, som gør den til et suverænt valg til den øvede eller professionelle udøver. Den anbefales ikke til nybegyndere.

5 ting du bør have med i tankerne, når du foretager et køb af en romaskine

Går du og overvejer at investere i en romaskine, men kan ikke helt finde ud af hvordan og hvorledes, så vil disse faktorer som vi har oplistet nedenfor måske gøre dig klogere på om det er noget du skal gøre eller ej. 

 • Størrelse: Det kan ikke være en helt stor overraskelse at sådan et træningsudstyr selvfølgelig fylder en del i et rum. Dette skal man være forberedt på. Dog er der nogle maskiner som kan opbevares lodret, hvilket kan være en fordel hvis den skal placeres i et mindre rum. 
 • Forskellige slags modstand: Det er vigtigt at være opmærksom på at de findes med tre slags modstand, herunder luft, vand og magnetisk. Med magnetisk modstand kan man typisk få en billig romaskine, hvor at vandmodstand vil være dyrest. 
 • Forskellige funktioner: En romaskine kan have mange forskellige funktioner til at effektivisere din træning. Nogle af de bedste har WiFi og Bluetooth. 
 • Pris: Dette produkt findes i alle prisklasser. Du kan både få den helt billige romaskine, hvis du eksempelvis har købt din romaskine brugt, ellers kan prisen varierer meget.
 • Bruger- og ekspertanmeldelser: Det er altid en god ide at kigge på anmeldelser fra tidligere bruger, omkring hvad de synes om de pågældende produkt. Dette er anbefalelsesværdigt. 

Kom i form med den bedste maskine

Vil du gerne komme i form, uden at du skal få tvunget dig selv afsted til et fitness center, kan du med fordel træne derhjemme. Hertil findes der naturligvis mange forskellige måder at træne på – nogle mere eller mindre hårde for kroppen, ledene og musklerne. Her kan det være en oplagt løsning med den bedste romaskine til hjemmebrug.

Du kan med fordel bruge din romaskine til hjemmetræning, fordi du netop bare kan springe op på den og få brændt en masse kalorier og energi af. Det er rigtig smart, og så får du også trænet hele kroppen og ikke bare dele af din krop.

Produkt Pris Type af modstand Maks vægt
Odin R500 1.499DKK Luftmodstand 130kg
Concept 2 10.524DKK Luftmodstand 226kg
Finnlo Aquon Waterflow 9.999DKK Vandmodstand 150 kg
ODIN R1000 3.499DKK Vandmodstand 120 kg
ODIN R9 5.999DKK Luftmodstand 150 kg
Titan Life Trainer R10 2.098DKK Luftmodstand 110 kg
Odin R600 2.799DKK Luftmodstand 130 kg
Tunturi Cardio Fit R30 2.699DKK Luftmodstand 110 kg
Titan Life Romaskine R72 6.997DKK Vandmodstand 120 kg

Hvorfor er en romaskine et godt valg af udstyr?

Det er naturligvis oplagt at vælge en romaskine til hjemmetræningen, hvis du i forvejen roer, som fritidsaktivitet. Derudover er den særdeles god for cirka alle andre også, da den både træner arme, ben, ryg og mange andre muskelgrupper, så du får en god og effektiv træning af hele kroppen, når den anvendes.

Så går du med en drøm om at smide et par kilo, eller ønsker du bare mere motion i hverdagen, kan en træningsmaskine fra vores test helt sikkert være et godt valg, uanset hvad du ønsker.

Derudover er en romaskine selvfølgelig også både intuitiv og nem at anvende, da man blot skal placere sin popo på sædet, sætte fødderne på fodpladerne og trække i håndtaget med begge hænder. Derfor kan selv den grønneste motionist også være med. Måske du kunne være interesseret i udstyr såsom romaskine vand eller kettler romaskine

Skånsom træning med romaskine

Én af de mange fordele ved at bruge en romaskine til sin træning er, at den er særdeles skånsom for leddene, og derfor kan folk med dårlige knæ, skuldre, osv., også sagtens være med.

Maskinen kan oftest indstilles, så modstanden ikke bliver for hård, så du ikke får skader eller ømme led, og så er det naturligvis også muligt at tage det i sit helt eget tempo. Så hvad end det er den helt store tur med stor modstand, eller blot en hurtig træning for at varme lidt op, så kan en romaskine nemt bruges. 

På grund af sin alsidighed, kan både unge og ældre være med på en træning med en romaskine, og derfor behøver du netop hverken at være eliteudøver eller ung for at bruge maskinen. Man kan også sagtens være pensioneret, netop begyndt på træning og motion med træningsmaskine som teenager eller noget derimellem.

Både en romaskine med vand eller luft kan være en god løsning, da de fleste romaskiner gør god og effektiv træning muligt.

Find også massagepistol test her. 

romaskine test

Træningsprogram med romaskine

Hvis du anskaffer dig en af romaskinerne fra vores test, er det en oplagt idé at lægge et træningsprogram selv, eller få nogen til at gøre det for dig.

Fordelen ved at vælge den bedste romaskine til hjemmebrug er netop, at du kan træne derhjemme og ikke skal slæbe dig selv, hele vejen til et fitness center.

Du kan justere dit træningsprogram, alt efter, hvad du ønsker at træne, og der er meget inspiration at hente på eksempelvis internettet. Et træningsprogram giver dig mulighed for at lave en række øvelser, som du er sikker på, gør noget godt for netop dig og din krop.

Få lagt et godt træningsprogram af din fysioterapeut i København eller andre steder.

Prøv dig frem - Find den bedste romaskine for dig

Det er vigtigt at prøve sig frem, når man kaster sig ud i en ny form for træning. Træning skal gerne være sjovt, men det kan sagtens tage noget tid, før man føler sig helt hjemme og tryg på forskellige romaskiner.

Det kan være en god idé at afprøve forskellige romaskiner, inden du investerer i din egen. Skal det f.eks. være en træningsmaskine med vand eller luft? Tag eventuelt hen til et fitnesscenter og se, hvilke modeller de har, og om en af deres romaskiner er oplagt for dig.

En anden løsning kan være at forhøre sig hos venner og familie. Måske har de gjort sig nogle værdifulde erfaringer i forhold til at finde den bedste romaskine?

Hvilke typer romaskiner findes der?

 • Romaskine med magnetisk modstand 
 • Romaskine med luftmodstand 
 • Romaskine med vandmodstand 

Andre skånsomme træningsformer

Romaskiner er ikke den eneste form for skånsom træning, som du kan lave derhjemme. Der findes mange forskellige former for blid træning, og måske er selv den bedste romaskine til hjemmebrug ikke det rette for dig.

En særdeles god og skånsom måde at træne på er med elastik, og denne metode er især god, hvis du døjer med diverse skader. Ved denne form for træning bliver dine sener og led ikke overbelastet, og træningen er stadig super god og effektiv.

Træning med elastik er også en oplagt måde at træne derhjemme på, da det eneste du skal bruge, er en elastik og eventuelt en måtte. Du kan også træne udenfor, hvilket er oplagt om sommeren, når vejret er godt.

Der er altså ingen undskyldninger for ikke at træne. Det kan både gøres smart, skånsomt og billigt. Og måske en kombination af den bedste romaskine til hjemmebrug og træning med elastik er den løsning, du netop står og mangler og i din hverdag?

Undgå overbelastning af dine muskler og led med god opvarmning, øvelser og mere. Læs om tilstande som piskesmæld, tennisalbue og skinnebensbetændelse her. I værste tilfælde kan man ende med slidgigt i ryggen eller andre steder i kroppen.

Kan man tabe sig med romaskine? - Effektiv træningsmaskine

Sidder du og funderer over spørgsmålet: Kan man tabe sig med romaskine? Så er svaret: ja, det kan man. Denne træningsmaskine er et super effektivt apparat til at forbrænde en masse kalorier, og dermed på sigt tabe sig.

Vi anbefaler dog, at du kontakter læge, eller personlig træner for specifik vejledning til dit vægttab eller træningsforløb.

Hvordan fungerer dette træningsapparat?

Har du en romaskine hjemme, er det muligt for dig at foretage hjemmetræning og forbrænde omkring 400-500 kalorier i timen på effektive roture. Det vil dog altid være afhængigt af din egen indsats, og den intentisitet du ligger i øvelserne og dine træk.

Den fungerer således, at du ror frem og tilbage siddende på et sæde, hvor du skubber egen vægt frem og tilbage. Men hvilke muskler træner man på en romaskine? Denne træningsmetode træner primært forsiden af lår, men derudover også hofter, haser, baller og sidst armene.

Du benytter derfor flere dele af kroppen og dens muskler, hvorfor denne maskine er et effektivt apparat til at tabe sig. Har du endnu ikke en maskine, kan vi hjælpe dig med at finde den bedste romaskine test 2023.

Gå til træning og fysioterapi i Horsens, Helsingør eller andre byer.

Kan man tabe sig med romaskine - kombiner din hjemmetræning

Vi anbefaler dog, hvis du skal opnå bedst muligt resultat, at du kombinerer din hjemmetræning på din maskine med andre øvelser eller træningsforløb. Vi tilbyder bl.a. hos FYSIQ alt fra holdtræningpersonlig træningfitnessfysioterapi og meget andet.

Med vores fysioterapeutiske hold kan du træne både ryg, nakke, skulder, balance, neuro, knæ og meget andet. Derfor vil det ofte være en god ide, hvis du sidder på spørgsmålet, kan man tabe sig med romaskine, at kombinere disse øvelser med andre mere muskelopbyggende øvelser og forløb. Det kan forebygge potentielle skader.

Læs mere om vores forløb både på vores hjemmeside her, derudover kan du følge os på Facebook og Instagram. Læs desuden mere om fysioterapi på Sundhed.dk.

Hvilke muskler træner man på en romaskine - Viden fra FYSIQ

Er du i tvivl om, hvilke muskler træner man på en romaskine, så læs nærmere her på siden. En sådan maskine er nemlig god til at træne mange forskellige muskler i kroppen, både inden for genoptræning efter skader, forebyggende eller blot til styrketræning.

Du benytter hovedsageligt forsiden af lårene, når du skal trække og skubbe dig frem og tilbage på maskinen. Men udover primært at benytte disse benmuskler, benytter du også ballemuskler (gluteus maximus), haserne, hoften og armene til øvelser på en romaskine.

Hvad er fordele og ulemper ved træning herpå

Har du fået anskaffet dig en romaskine, kan det være en fordel at have undersøgt fordele og ulemper ved denne træningsmetode, inden du starter helt op derhjemme. 

Udover at få opklaret, hvilke muskler træner man på en romaskine, og at dette dækker flere muskler i hele kroppen, hvilket er den første fordel, ser vi også forskellige andre fordele ved denne maskine. Den kræver lavt tidsforbrug, da du hurtigt og nemt får pulsen op og forbrænder hurtigt.

Ulemper kan dog være, at det kræver lidt viden om maskinen og tilhørende øvelser for at få det mest optimale ud af dette træningselement. Den kan være svær at håndtere, hvis man er nybegynder.

Fordele: 

 • Man træner mange muskler adgangen
 • Man får hurtigt pulsen op 
 • Romaskinen er for alle 

Ulemper:

 • Man skal være øvet for at få det optimale ud af maskinen

Hjælp til at finde den rette maskine - Hvilke muskler træner man på en romaskine?

Foruden at kunne hjælpe med spørgsmål som; hvilke muskler træner man på en romaskine, kan vi desuden hjælpe dig med at finde den bedste romaskine i test her på siden, hvis du endnu ikke har investeret i en sådan træningsmaskine. 

Læs meget mere generelt om fysioterapipersonlig træning og gode råd til en sund livsstil her på vores hjemmeside. FYSIQ tilbyder behandling i København og på Amager. 

Vi hjælper med at skræddersy træningsforløb og fysioterapi, så du bedst muligt får sammensat rette træningsplan og øvelser. Kontakt en fysioterapeut i København. Trænger du til at blive løsnet op? Se massage Vesterbro. 

Find den bedste romaskine

Vores romaskine test er en guide til at finde den maskine, der opfylder dine behov. Det er utroligt individuelt, hvordan sådanne maskiner bruges, samt med hvilket formål. Der findes derfor også forskellige modeller på markedet, som er gode at læse op på og sætte sig ind i, før du køber din maskine.

Hvad er den bedste romaskine til genoptræning

Det er utroligt populært at inkorporere roning i sit træningsprogram, da denne form er både effektiv og skånsom på samme tid.

Hvor mange former for træning er tæt forbundet med overbelastning og skader er roning en mere blid og skånsom træningsform for kroppen. Dette skal dog ikke misforstås som, at den ikke kan være utrolig hård og effektiv.

Find også andre gode guides til produkter, såsom et squat rack og mere, her på siden.

Hvem er FYSIQ

Men hvorfor har vi hos FYSIQ egentlig noget at sige om romaskiner, genoptræning og andre redskaber til øvrig træning? Vi arbejder hver dag med netop dette felt, og vi har alt den nyeste viden om, hvordan du bør behandle din krop, dine led og muskler.

Hos FYSIQ går vi derfor op i, at du er informeret om det bedste produkt til netop dette område. En romaskine bedst i test guide er derfor, for os, vigtigt. En guide, som denne, giver dig indblik i, hvilke øvelser, du kan gøre brug af, samt hvilke du bør vælge.

Men hvem er FYSIQ? Vi har afdelinger i København og på Amager, som har klinikker, der tilbyder fysioterapi og hovedparten af vores steder også tilbyder fitness. Derudover vejleder, og rådgiver vi, inden for livsstil, sundhed og coaching. Hvor vi desuden kan vejlede dig i, hvordan du skal bruge den bedste romaskine til hjemmebrug i dit eget hjem.

Dette redskab er et godt supplement til et forløb hos en fysioterapeut eller personlig træner. Vores syv afdelinger er en del af FysioDanmark, som er en af Danmarks førende fysioterapeutkæder og er at finde mere end 80 steder i hele landet.

Vi hjælper med alskens diagnoser og tilstande, som impingement skulder og spinalstenose, gennem vores arbejde med fysioterapi og træning.

Kombiner dit forløb hos en personlig træner med en romaskine derhjemme

Vi kan varmt anbefale, at du kombinerer dit forløb, hos os, med hjemmetræning, uanset om det er genoptræning eller forebyggende træning. Ønsker du at høre nærmere om et forløb, hos os, med en personlig træner, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi laver gratis programlægning, hvor vi guider dig til, hvilke øvelser du bør lave, på enten din egen romaskine eller vores i træningscentrene, hvor vi har en del af alt det nyeste udstyr. Får du lagt det rette program, ser du hurtigere fremgang, resultater og udvikling.

Kunne du være interesseret i at uddanne dig som fysioterapeut? Så læs følgende artikler:

Træning med romaskine - hvad er en Waterrower?

Du har tidligere i vores guide til bedste romaskine i test set en såkaldt waterrower. Men det er ikke alle, der kender til denne maskine, og derfor vil vi kort sætte nogle ord på dette træningsredskab, som er god til hjemmetræning.

Overordnet er en Waterrower ofte en maskine i træ. Denne model bruger vand til at skabe modstand, når du ror. Det er ofte et flot organisk design, hvor man ofte ser mange af de andre maskiner være en del mere metalliske og rå i udseende.

Foruden det lækre organiske design i træ, med ofte en synlig vandbeholder, så er disse maskiner også rigtig effektive til hjemmetræning. Lav derfor dit eget bedste romaskine træningsprogram. Det gode ved denne type træning er, at der er mange muskler, som bliver aktiveret under denne træning.

En waterrower er ofte ikke en billig romaskine bedst i test, men du får mange andre kvaliteter ved denne model, som ofte er det, der betales for. Er det derfor ikke prisen, du nødvendigvis afgøre dit valg på baggrund af, så er en waterrower et godt bud på den bedste i test.

Reformer maskine kan du læse mere om her på siden.

Anvendte kilder og tests

FAQ

Kan man tabe sig med romaskine?

En romaskine er et super effektivt apparat til at forbrænde en masse kalorier, og dermed på sigt tabe sig.

Hvilke muskler træner man på en romaskine?

En romaskine er god til at træne mange forskellige muskler i kroppen, både inden for genoptræning efter skader, forebyggende eller blot til styrketræning.

Hvad er fordele og ulemper ved træning på en romaskine?

Fordele: 1. Man træner mange muskler adgangen. 2. Man får hurtigt pulsen op. 3. Romaskinen er for alle. Ulemper: 1. Man skal være øvet for at få det optimale ud af maskinen.

Hvordan fungerer en romaskine?

En romaskine fungerer på den måde, at du ror frem og tilbage siddende på et sæde, hvor du skubber egen vægt frem og tilbage.

Få energi

Kom i form

Hav det sjovt