Følg os
Døjer du med en tennisalbue, kan du opleve store gener, som påvirker din hverdag. Tilstanden opstår typisk grundet overbelastning af underarmens muskler og sener, og det er derfor essentielt at sætte sig ind i behandling, øvelser og lindring af smerter, så du effektivt kan komme til dig selv igen.
Hos FYSIQ tilbyder vi behandlingsmetoder, der sigter mod at reducere smerte og genoprette funktionen i albuen. Behandlingen kan foregå sammen med anvendelse af antiinflammatoriske medicin (kontakt egen læge) og blandt andet omfatte anvendelse af is og støttende albuebånd.
Derudover kan fysioterapeutiske teknikker som massage, strækøvelser og styrketræning af relevante muskler være en del af behandlingen.
Ved FYSIQ tilpasses træningsprogrammet til den enkelte patients behov og progression. Træningen fokuserer på gradvist at genopbygge styrke og stabilitet i albuen, samtidig med at man undgår aktiviteter, der kan forværre tilstanden. Et skræddersyet træningsprogram kan også omfatte ændringer for at reducere gentagne belastninger.
Det er vigtigt at forstå, at en tennisalbue ofte kræver tålmodighed i behandlingen, og at en kombination af korrekt behandling, terapeutiske øvelser og træning kan være afgørende for en vellykket rehabilitering.
Hos FYSIQ tilbydes en holistisk tilgang til behandlingen af tennisalbue, der sigter mod at genoprette albuen til fuld funktion og reducere smerte samt forbedre patientens livskvalitet.
Vi tilbyder desuden både personlig- og holdtræning, så du kan træne, præcis som det passer dig. Vi tilbyder hold til alle niveauer, og mange af vores patienter kombinerer træning med eksempelvis fysioterapi eller massage for bedst udbytte.
De vigtigste symptomer i forbindelse med en tennisalbue inkluderer smerter på ydersiden af albuen, som kan stråle ned langs underarmen og blive værre ved håndledsbevægelser, eller når man griber om genstande.
En læge vil ikke kunne se skaden på et røntgen, men udelukkende stille diagnosen ud fra gener og en almindelig undersøgelse af armen.
Vi anbefaler altid at opsøge egen læge ved store smerter eller, hvis smerterne ikke er forsvundet efter en måneds tid.
Læs mere om tennisalbue hos Sundhed.dk.
Ofte ser man tilfældene af tennisalbue hos personer i alderen 35-55 år, og i en større grad hos kvinder end mænd. Trods navnet kommer lidelsen ofte af mange timers computerarbejde, men kan også komme fra overbelastning i forbindelse med en fysisk aktivitet som tennis.
Overbelastningen sker ofte, hvis man har holdt en pause med en fysisk aktivitet og starter på den igen. Har du skiftet sportsudstyr som tennisketcher, kan det også være udslagsgivende. Det kan også komme af en aktivitet med gentagende bevægelser, som fx at male eller at strikke.
Har du fået en tennisalbue, er der flere ting, som du selv kan gøre for at fremme bedringen. Er skaden lige sket kan det hjælpe at afkøle området med en ispose.
Du kan eksempelvis bruge noget fra din fryser eller en ispose, som du lægger på området. Husk altid at bruge et viskestykke eller lignende, så du ikke putter det frosne direkte på huden. Brug heller ikke isposen i mere end 20 minutter ad gangen.
Det kan også hjælpe at bruge en skinne eller bandage til at støtte området ved din tennisalbue. Mange oplever at bruge af en såkaldt epicondylitspænde eller en stabiliserende håndledsskinne kan aflaste armen.
Du kan her på siden også læse om slidgigt i ryggen, spinalstenose øvelser, BMI beregner og meget andet.
Hvordan opstår en tennisalbue?
Tilstanden opstår typisk grundet overbelastning af underarmens muskler og sener, og det er derfor essentielt at sætte sig ind i den rette behandling, så du kan mindske smerterne.
Hvordan behandles en tennisalbue?
Du kan enten søge professionel hjælp eller selv behandle ved milde smerter. Det er en god idé at bruge en ispose i starten.
Hvad er symptomerne på en tennisalbue?
Typiske symptomer inkluderer smerter på ydersiden af albuen, som kan stråle ned langs underarmen. Disse kan forværres ved håndledsbevægelser.
Hvad kan FYSIQ gøre?
Hos FYSIQ tilbyder vi en holistisk tilgang til behandlingen af tilstanden, hvor vi sigter mod at genoprette albuen til fuld funktion og reducere smerter. Fokus er på at forbedre patientens livskvalitet.