Tennisalbue - Behandling, øvelser og lindring af smerter

Tennisalbue diagnose

Døjer du med en tennisalbue, kan du opleve store gener, som påvirker din hverdag. Tilstanden opstår typisk grundet overbelastning af underarmens muskler og sener, og det er derfor essentielt at sætte sig ind i behandling, øvelser og lindring af smerter, så du effektivt kan komme til dig selv igen.

Behandling af tennisalbue hos FYSIQ

Hos FYSIQ tilbyder vi behandlingsmetoder, der sigter mod at reducere smerte og genoprette funktionen i albuen. Behandlingen kan foregå sammen med anvendelse af antiinflammatoriske medicin (kontakt egen læge) og blandt andet omfatte anvendelse af is og støttende albuebånd.

Derudover kan fysioterapeutiske teknikker som massage, strækøvelser og styrketræning af relevante muskler være en del af behandlingen.

Ved FYSIQ tilpasses træningsprogrammet til den enkelte patients behov og progression. Træningen fokuserer på gradvist at genopbygge styrke og stabilitet i albuen, samtidig med at man undgår aktiviteter, der kan forværre tilstanden. Et skræddersyet træningsprogram kan også omfatte ændringer for at reducere gentagne belastninger.

Et forløb hos FYSIQ

Det er vigtigt at forstå, at en tennisalbue ofte kræver tålmodighed i behandlingen, og at en kombination af korrekt behandling, terapeutiske øvelser og træning kan være afgørende for en vellykket rehabilitering. 

Hos FYSIQ tilbydes en holistisk tilgang til behandlingen af tennisalbue, der sigter mod at genoprette albuen til fuld funktion og reducere smerte samt forbedre patientens livskvalitet.

Vi tilbyder desuden både personlig- og holdtræning, så du kan træne, præcis som det passer dig. Vi tilbyder hold til alle niveauer, og mange af vores patienter kombinerer træning med eksempelvis fysioterapi eller massage for bedst udbytte.

Træning med tennisalbue

Symptomer forbundet med tilstanden

De vigtigste symptomer i forbindelse med en tennisalbue inkluderer smerter på ydersiden af albuen, som kan stråle ned langs underarmen og blive værre ved håndledsbevægelser, eller når man griber om genstande.

Vi anbefaler altid at opsøge egen læge ved store smerter.

Læs mere om tennisalbue hos Sundhed.dk.