Skinnebensbetændelse øvelser - Træning med og uden elastik

Skinnebensbetændelse øvelser og behandling

Leder du efter effektive skinnebensbetændelse øvelser, som du kan bruge til forebygning eller behandling, så har du fundet det rette sted at lede. Her kan du nemlig finde gode metoder til at behandle med træning, med og ugen elastik.

Hvad er skinnebensbetændelse?

Skinnebensbetændelse, også omtalt som knoglehindebetændelse, er en skade efter overbelastning, som finder sted i underbenet, typisk langs indersiden. Det er irritationstilstand, som udvikler betændelse mellem muskler, senefæstet og knoglerne i skinnebenet.

Når du bevæger dig, arbejder musklerne omkring skinnebenet, hvor de absorberer den fysiske belastning, som knoglen udsættes for ved hvert skridt. Har man svage, overbelastede eller stramme muskler, kan denne belastning ikke absorberes, hvilket gør, at irritation opstår med følge af betændelsestilstande.

Du kan både træne for at forebygge, men også behandle for tilstanden, med forskellige øvelser. Læs mere om hvilke, nedenfor.

Øvelser mod skinnebensbetændelse

Skinnebensbetændelse øvelser kan sagtens laves derhjemme, enten for at undgå eller for at behandle det. Nogle af de nemmeste øvelser er de følgende:

  • Udstræk af skinnebensmuskulaturen
    Sæt dig på knæ med dine tæer rette lige bagud, så du sidder på hælene. Pres nu anklerne ned mod gulvet i cirka 10 sekunder. Med denne øvelse strøkker du sener og muskler ud i underbenet, som fungerer både forebyggende og behandlende for skinnebensbetændelse.
  • Hælløft på trin
    Placer begge fødder på et trin, med tæerne yderst på trinnet. Hælene skal således hænge frit i luften. Stræk dig op på dine tæer, så der mærkes stræk i læggen. Sænk dig langsomt ned til startpositionen, og gentag denne øvelse 15 gange. Laver du disse øvelser 3 gange med en kort pause imellem, styrker du muskler i underbenet og akillessenen.
  • Fleksionsøvelser
    Med en elastik under fødderne, kan du lave dorsalfleksion (bøj af foden op mod dig selv) og plantarfleksion (stræk af foden væk fra dig), for at styrke anklen og skinnebensmuskulaturen, for reduktion af risiko for betændelse.

 

Skinnebensbetændelse øvelser behøver således slet ikke at være vanskelige eller kræve remedier. Find også andre øvelser med elastik træning.

Anvendte kilder