Goblet squat - En guide til, hvordan du kan lave øvelsen

En goblet squat er en variant af den almindelige squat, hvor man har en håndvægt eller kettlebell foran brystet. Placeringen af vægten er netop grunden til, at øvelsen er så god. 

Med vægten placeret foran brystet tvinger man kroppen til at have en ret ryg og spænde i mave og ryg. Det er vigtigt, at man ikke lader ryggen falde forover med vægten, for at øvelsen udføres korrekt. 

Goblet squat er god til stabilitet, i forhold til andre varianter af øvelsen, hvor det kan være nemt at miste balancen.

Sådan gør du:

Du skal bruge en vægt eller kettlebell til en goblet squat. Det er en god idé, hvis du starter med at vælge en let vægt, så du får en god fornemmelse af øvelsen, inden du øger belastningen. 

Her får du en guide for øvelsen:

 • Stå med hoftebreddes afstand mellem fødderne og en smule bøj i dine knæ.
 • Herefter tager du din vægt op mod brystet, så vægten holdes med lidt afstand fra din hage.
 • Sænk kroppen, og kom så langt ned i din squat, som muligt, uden at ramme jorden.
 • Skub op mellem dine hæle, og kom op til startpositionen.
 • Gentag herefter øvelsen.

Hvis du er ny til styrketræning, er det en god idé at læse vores introduktion til styrketræning, inden du selv kaster dig ud i det.

Opmærksomhedspunkter i goblet squat

En typisk fejl ved en udførelsen af en goblet squat er, at man vælger en for tung vægt, som tvinger overkroppen frem. Øvelsen er langt mere effektiv, når ryggen holdes ret, og man træner derfor også sin core i øvelsen.

En fejl, som ofte ses i styrketræning, er at vælge for tunge vægte. Hvis din vægt er for tung i en goblet squat, og du derfor ikke kommer langt nok ned, vil effektiviteten dale markant. Du skal kunne bøje dine ben til minimum 90 grader, og gerne lavere. Dette skyldes, at det er den excentriske fase, hvor musklerne forlænger sig, at du opnår de bedste resultater.

Øvelsen kan eventuelt gøres foran et spejl, så du kan holde øje med, om din ryg er ret, og at du kommer langt nok ned i øvelsen.

Vil du vide mere, kan du læse vores om sissy squat, hack squat eller bulgarian split squat.

Hvilke muskler rammer goblet squat?

Primære muskler:

 • Den store ballemuskel (Gluteus maximus)
 • Side-ballen og den mindre balle muskel (Gluteus medius & Gluteus minimus)
 • De store muskler i baglåret (Biceps femoris & Semitendinosus)
 • De store muskler i forlåret (Quadriceps)

Sekundære muskelgrupper:

 • Mavemuskler (Rectus abdominis)
 • Muskulaturen omkring rygsøjlen (Erector Spinae)
 • Overarmene (Biceps brachii)

Træn goblet squat og meget andet hos FYSIQ

Hos FYSIQ tilbyder vi en bred vifte af træningsmuligheder, der tilpasses forskellige behov. Vores træningscenter fokuserer på at skabe en positiv træningsoplevelse, hvor både personlig træning og holdtræning er tilgængelige for at imødekomme forskellige præferencer og mål.

Vores erfarne trænere guider dig gennem forskellige træningsøvelser, herunder elevated goblet squat, brug af kettlebell og flere øvelser, der styrker benene samtidig med, at de forbedrer fleksibiliteten. Disse øvelser er blot eksempler på de mange, som er designet til at hjælpe med at opbygge styrke og forbedre kropsholdning og mobilitet.

Hvorfor er det sundt at træne?

At holde sig fysisk aktiv har mange fordele ud over at styrke musklerne. Regelmæssig træning med eksempelvis goblet squat og kettlebell forbedrer kredsløbssystemet, øger udholdenhed og kan bidrage til at mindske dit stressniveau. Med en regelmæssig træningsrutine kan du opbygge en stærkere og mere modstandsdygtig krop, hvilket hjælper mod både sygdomme og skader.

Vores træningsprogrammer kan tilpasses individuelt for at opnå optimale resultater og sikre, at træningen både er effektiv og sikker. Uanset om du foretrækker individuel opmærksomhed i personlig træning eller energien fra holdtræning, stræber vi efter at støtte vores medlemmer i deres rejse mod at opnå og opretholde en sund livsstil. 

Hos FYSIQ er vi dedikerede til at hjælpe dig med at nå dine træningsmål og opnå en stærkere og sundere krop. Kom forbi os, og lær at lave en perfekt elevated goblet squat med kettlebell.

Kan et job som fysioterapeut være en drøm for dig? Så læs følgende artikler på vores side:


Læs også om reformer maskine her på siden.

Har du spørgsmål?

Benyt formularen til at sende os en email. Vi vender tilbage så hurtigt, vi kan.

Kontakt os her