Hvad kræver det at være fysioterapeut - Bliv klogere her

Det kræver det, at være fysioterapeut

Drømmer du om at blive fysioterapeut? Fysioterapi er et spændende område, som både kræver en stor viden inden for fysiologi og anatomi, men også samfundvidenskabelige emner. Alt dette får du på uddannelsen i fysioterapi.

Bliv klogere på, hvor lang tid tager det at uddanne sig til fysioterapeut her.

Hvad kræver det at være fysioterapeut?

Hvad kræver det at være fysioterapeut? Først og fremmest er det nødvendigt at have en professionsbachelor i fysioterapi, for at kunne arbejde i en rolle som fysioterapeut. Det er muligt at komme ind på uddannelsen, hvis man har en relevant, bestået gymnasial uddannelse, eller en uddannelse som social- og sundhedsassistent.

Hertil kræver det stor viden om anatomi, forskellige sygdomme, skader, medicin og mere, som man opnår ved uddannelse til fysioterapeut.

Arbejdsopgaver inden for fysioterapi

Når man arbejder inden for fysioterapi, siger det sig selv, at man arbejder meget kroppen og dens bevægelighed. Faktisk er det især bevægelsesapparatet, der er i fokus hos en fysioterapeut, hvor både led, muskler, sener og nerver er en del af behandlingsområdet.

For at kunne arbejde med fysioterapi, kræver det, at man har viden og praktisk erfaring med at udføre opgaver, som de følgende, der ses i hverdagen med arbejdet som fysioterapeut:

  • Behandling af fysiske skader
  • Forebyggelse af skader og smerter
  • Træningsvejledning, herunder øvelser og hjælpemidler
  • Undervisning i motionsgymnastik og kropsbevidsthed
  • Vejledning i og udførelse af før- og efterfødselstræning
  • Rådgivning i arbejdsstillinger og -bevægelser


Dette er hyppige områder, der røres ved, når man arbejder med fysioterapi.