Hvad er normal BMI? - Lær om Body Mass Index hos FYSIQ

BMI-scale

Vil du gerne vide, om du har en sund krop, ud fra teorier, samt baseret på din højde og drøjde, så læs med her, hvor vi gennemgår alt det, du bør vide om Body Mass Index, og det tal, der definerer din krop.

Find her vores BMI beregner for at udregne dit BMI-tal.

Hvad er normal BMI?

Hvad er normal BMI? Skal du have et Body Mass Index, der ligger inden for normalen, skal den, som voksen, ligge inden for 18,5 og 25 på indekset. Ligger dit BMI-tal under dette, betragtes du, ud fra denne type af beregning, som undervægtig, og er den over, som overvægtig.

Det er dog værd at bemærke, at denne beregningsmetode hverken tager højde for fedtprocent, muskelmasse, køn, placering af fedtdepoter og meget mere, som kan være helt definerende for dit BMI-tal.

Læs meget mere om værdierne og deres tolkning, nedenfor.

Sådan finder du dit BMI-tal

Vil du gerne vide, om dit tal defineres som normal BMI, kan du med fordel selv beregne det. Du kan også nemt finde vores beregner, som du kan bruge til udregningen, det er dig ganske nemt at lave regnestykket selv. Dette gøres ved:

BMI  =  Vægt i kg x Højde i cm²  =  Vægt i kg x (højde x højde i cm)

Tallet, du får fra dette regnestykke bruges således til at tolke, hvor på indekset, du befinder dig. Find mere viden om, hvordan du tolker indekset nedenfor.

Tolkning af BMI indekset

Det er både nemt at finde ud af, hvad er normal BMI, og overskueligt at forholde sig til. Find dit BMI-tal inden for én af nedenstående kategorier, for at definere din fysiske tilstand, teoretisk:

  • BMI under 18,5: Undervægtig
  • BMI på 18,5 til 24,9: Normalvægtig
  • BMI på 25 til 29,9: Overvægtig
  • BMI på 30 til 34,5: Fedme
  • BMI på 35 til 39,9: Svær fedme
  • BMI over 40: Ekstremt overvægtig

Læs også mere om, hvad er normal BMI for ældre, BMI overvægt, BMI børn og BMI skala.

Anvendte kilder