BMI overvægt - Find værdier for vægt over normalen

Hvilken værdi defineres gennem BMI som overvægt? Find svaret her, hvor vi har lavet en oversigt over værdierne for vægt under, i og over normalen. Bestem dit Body Mass Index med vores beregner, som du finder nedenfor.

Beregn dit Body Mass Index

Beregn om din vægt ligger inden for BMI overvægt, normalvægt eller undervægt. Du kan enten bruge vores BMI beregner, eller du kan anvende den simple formel, som kropsmasseindekset baseres på:

BMI = Vægt i kg / højde i meter² = Vægt i kg / (højde x højde i meter)

Når man beregner sin BMI, vil man kunne bruge ovenstående formel til at finde sin værdi, der så kan bruges som målestok i forhold til værdierne i indekset. Find de forskellige værdier og tolkning af disse i oversigten nedenfor, hvor værdierne er indgivet i under-, normal-, over- og svær overvægt.

Se tabellen her:

  • <18.5: Undervægtig
  • 18.5-25: Normalvægtig
  • 25-30: Overvægtig
  • >30: Svært overvægtig

Er du typen, der træner meget, og derfor har en høj vægt, vil indekset ofte angive dig som overvægtig eller svær overvægtig, fordi formlen hverken tager høje for fedtvægt, muskelvægt eller kropsform.

Udregn din BMI

Eksempel på BMI overvægt

Tager vi udgangspunkt i den fiktive person, Lars, der er er 182 cm. høj og vejer 102 kg., vil hans Body Mass Index udregnes således:
 
BMI = 102 kg / 1,82 m² = 102 / (1,82 x 1,82) = 30,8
 
Ser man på vores BMI skala, vil man hurtigt kunne se, at Lars ligger i kategorien ‘Svær overvægt’, da hans Body Mass Index ligger på over 30.

Kan man bruge formlen til at beregne BMI for børn?

Formlen er den samme, men det er vigtigt at bemærke, at værdierne er anderledes defineret for BMI for børn, da de naturligt at mindre i størrelsen, end voksne er.
 
Ligeledes er værdierne også lidt anderledes, når man taler om BMI for ældre. Her er normalen også en smule anderledes, fordi ældre gerne skal have lidt mere at tage af, men helst ikke have for meget på kroppen.
 
Bliv meget klogere på normal Body Mass Index her.