BMI skala - Se tabel med værdier for mænd og kvinder

Find dit kropsmasseindeks med vores BMI skala og udregner hos FYSIQ. Vores tabel kan bruges til både mænd og kvinder og er nem at bruge. Find tabellen med værdier nedenfor.

Hvad er Body Mass Index?

Body Mass Index, også forkortet til BMI, er en skala eller tabel, som bruges til at bestemme, om din kropsmasse ligger inden for normalen, er overvægtig eller undervægtig.
 
Indekset er nemt at bruge, da du blot skal udregne din værdi og matche den med værdierne i tabellen. Find nedenfor vores BMI skala, som du nemt kan benytte. Brug derfor BMI beregner til udregning af din værdi, hvis ikke du selv vil udregne den manuelt. Find formlen nedenfor.

FYSIQs BMI skala​

Du finder vores BMI skala herunder, som er en tabel over værdierne, der angiver, om du er undervægtig, normalvægtig eller overvægtig. Find din værdi og bestem dit Body Mass Index.

  • <18.5: Undervægtig
  • 18.5-25: Normalvægtig
  • 25-30: Overvægtig
  • >30: Svært overvægtig
Kender du ikke allerede dit kropsmasseindeks, kan du nemt regne det ud ved at bruge denne formel. Indsæt blot dine egne værdier.
 
BMI = Vægt i kg / højde i meter² = Vægt i kg / (højde x højde i meter)
 
Værdien, du får ud af regnestykket, vil således være din BMI. Denne vil du kunne bruge til at identificere din kropsmæssige situation med vores tabel.

Eksempel på brug af vores BMI tabel:

Tager vi udgangspunkt i den fiktive person, Gitte, der er 165 cm. høj og vejer 52 kg., vil hendes kropsmasseindeks udregnes således:
 
BMI = 52 / 1,65² = 52 / (1,65 x 1,65) = 19,1
 
Gitte har således et BMI på 19,1, som ligger i den lavere ende, men trods alt, inden for “normalvægt”. Læs her mere om, hvilken betydning det ville have, hvis Gitte var en ældre kvinde.
 

Bliv klogere med vores BMI skala

Vil du gerne blive klogere på din sundhed og din krop, kan du med fordel bruge vores BMI skala, som vejledende tabel, men også som pejlemærke for din vægt.
 
Det er dog værd at bemærke, at dit Body Mass Index ikke tager højde for din kropsform. Derfor er det klart, at en person med samme højde og vægt som dig, der har en ‘æbleform’, mens du har en ‘pæreform’, vil have samme værdi.
Dog er ‘pæreformen’ en sundere kropsform, da indekset ikke tager højde for, om vægten består af fedt eller muskler, samt hvor dette sidder.