Iskiasnerven - Brug for hjælp til behandling af smerter?

Iskiasnerven - Brug for hjælp til behandling af smerter?

Har du problematikker med iskiasnerven og døjer med iskiassmerter? Det anbefales altid at opsøge hjælp fra professionelle, uanset hvor kraftig din smerte er, særligt hvis man gerne vil undgå langvarige smerter. 

FYSIQ besidder kompetente og professionelle fysioterapeuter, som til hver en tid står klar til at udlevere øvelser, eller være behjælpelige med, hvordan du kan lave selvhjælp.

Hvor sidder iskiasnerven egentlig henne?

Hvis du sidder og grubler lidt over spørgsmålet “Hvor sidder iskiasnerven?” og måske ikke helt kender svaret, så skal du vide, at du ikke er alene. 

Det er heldigvis en af årsagerne til, at vi er sat i verden. Vi vil gøre vores bedste for at forklare alt omkring nerven og øvelser, samt hvilken form for selvhjælp du som patient kan udføre, for at forbedre dine iskiassmerter. 

Iskiasnerven er den længste nerve vi har i vores krop. Den strækker sig faktisk helt fra ballen til hælen. Den har sine rødder placeret i den nedre del af lænden, samt øvre del af bækkenet. Vi har to af denne nerve, og det tykkeste sted har den en diameter som en lillefinger.

Symptomer

Hvis du har ondt i iskiasnerven og oplever iskiassmerter, vil symptomerne typisk forårsage problematikker i led og eller muskler. Symptomer vil variere ud fra, hvilke bevægelser man foretager sig, er man fysisk aktiv eller meget stillesiddende, vil selv smerten derfor ændre sig. 

Smerter vil man kunne opleve at strække helt fra ballerne til hælen, og sågar i nogle tilfælde kan smerterne nå helt ud i tæerne. 

Årsag til ondt i iskiasnerven

Hos FYSIQ ønsker vi altid at oplyse vores patienter, og gøre dem klogere på lige netop deres problemer, i dette tilfælde hvorfor man får ondt i iskiasnerven og dermed oplever iskiassmerter

Den mest typiske årsag til at folk har smerter, er grundet en diskusprolaps i lænden. Derudover kan man også godt opleve at have ondt grundet: 

  • Betændelse i iskiasnerven
  • Forsnævring af rygmarvskanalen
  • Piriformissyndrom, udvid din viden på sundhed.dk
  • Myalgi eller myoser 
  • Tryk på nerver

De mest sjældne årsager kan være forårsaget af cancer, blodprop i benet eller infektion.