Spændingshovedpine - Øvelser, symptomer og behandling

Spændingshovedpine er en af de mest hyppige årsager til, at folk har ondt i hovedet. Ofte beskrives det som følelsen af at have et trykkende bånd omkring hovedet, som strammer. Hos FYSIQ kan vi hjælpe med øvelser og teknikker, som mindsker generne eller måske endda får dem til at forsvinde.

spændingshovedpine

Hvorfor får man spændingshovedpine?

Spændingshovedpine forekommer ofte på grund af spændinger i nakkemusklerne eller skuldre. Det er ikke altid, at man opdager, at man spænder i nakke og skuldre, indtil man oplever trykken for hovedet. 

Dårlige arbejdsstillinger er ofte udslagsgivende for, at man kommer til at spænde op. Stress, dårlig søvn og mangel på mad og væske kan også udløse tilstanden. Da det er mange ting, som kan udløse spændingshovedpine, er det noget, som mange danskere vil opleve på et eller flere tidspunkter af deres liv.

Spinalstenose operation og behandling

Symptomer på spændingshovedpine

Symptomerne beskrives som et trykkende bånd om hovedet, men kan også være smerter i nakke og tindinger. Ofte starter det i nakken og breder sig til panden, hvor man oplever milde til moderate smerter.

Oplever man, at det varer mere end 14 dage, defineres det som kronisk spændingshovedpine. Da der er tale om spændinger, vil smerterne ikke forværres ved fysisk aktivitet, som kan opleves ved tilstande som migræne.

Læs også om nakkesmerter og hovedpine.

Behandling og øvelser til spændingshovedpine

Det kan være vanskeligt selv at finde roden til, at man oplever spændingshovedpine. Her kan du med fordel tage kontakt til en af vores fysioterapeuter, som kan hjælpe med at kigge på dine arbejdsstillinger eller holding og vurdere, om det kan være udslagsgivende.

Dertil er det vigtigt at drikke en masse væske og få nok at spise. Det kan også hjælpe med fysisk aktivitet eller frisk luft. En fysioterapeut kan også hjælpe dig med øvelser til nakke og skulder, som du kan bruge, når du oplever spændingerne.

For nogle er det nødvendigt at tage smertestillende for at lindre smerterne. Det anbefales dog ikke at gøre for ofte, da det kan resultere i medicinudløst hovedpine.

Du kan her på siden også læse om slidgigt i ryggen, spinalstenose øvelser, BMI beregner og meget andet.

Skinnebensbetændelse øvelser og behandling

Book en tid hos en fysioterapeut

FYSIQ er baseret på vores store kompetencer og nyeste viden om sundhed og motionsvaner. Vores certificerede fysioterapeuter er dygtige, og de kan hjælpe dig med øvelser eller træning baseret på dine ønsker.


Book en tid i dag, og se hvad vi kan hjælpe dig med. Vi møder altid vores patienter i øjenhøjde, og vi indgår i et tæt samarbejde for en professionel service. Læs mere om, hvem vi er, og hvad vi kan tilbyde dig.

FAQ

Hvad er spændingshovedpine? 

Spændingshovedpine er en almindelig form for hovedpine, der ofte karakteriseres af en følelse af tryk eller spænding rundt om hovedet. Denne type hovedpine kan variere i intensitet og varighed og påvirker normalt begge sider af hovedet.

Hvordan behandles spændingshovedpine? 

Der findes forskellige typer af behandling, herunder fysioterapi, øvelser og medicinsk behandling. 

Kan træning hjælpe på spændingshovedpine? 

Ja, træning kan sommetider have en positiv effekt på tilstanden, da muskulaturen styrkes og dermed kan forhindre spændinger. Hos FYSIQ kan vi lægge en plan der tager udgangspunkt i netop din situation.

Hvad er årsagen til spændingshovedpine?

Årsagerne til spændingshovedpine er ikke fuldt ud forstået, men det menes at faktorer som stress, muskelspændinger i nakke og skuldre, dårlig holdning, mangel på søvn og øjenbelastning kan spille en rolle.