Spinalstenose øvelser - Behandling og faglig ekspertise

Spinalstenose øvelser og behandling

Spinalstenose øvelser spiller en afgørende rolle i behandlingen af din skade, som muligvis ofte skyldes en indsnævring af rygmarvskanalen. Denne tilstand kan forårsage store smerter, følelsesløshed og nedsat funktion i ryggen og benene.

Øvelser og træning har til formål at lindre symptomer, styrke rygmusklerne og forbedre fleksibiliteten, hvilket kan bidrage til bedre livskvalitet hos patienten.

Faglig hjælp hos FYSIQ

Hos FYSIQ tilpasses træningsprogrammerne individuelt til patientens behov og tilstanden af spinalstenose. Øvelser fokuserer på at styrke blandt andet ryg- og mavemusklerne samt forbedre holdningen og fleksibiliteten hos patienten. 

Det omfatter ofte strækøvelser, der sigter mod at forbedre bevægelighed i ryggen og benene samt styrketræning af musklerne omkring rygsøjlen for at øge stabilitet og styrke.

Derudover kan træningen inkludere aerobe øvelser såsom cykling, svømning eller gåture, der kan forbedre kredsløb og styrke musklerne uden at lægge overdreven belastning på rygsøjlen. Vi tilbyder skræddersyede træningsprogrammer hos FYSIQ, der har lige netop dine smerter og situation for øje. 

Se også behandling af tennisalbue og piskesmæld.

Bedre livskvalitet med træning

Ved at deltage i regelmæssig træning og øvelser under faglig vejledning kan patienter med spinalstenose opleve en forbedring af deres mobilitet samt en reduktion af smerter og ubehag.

Vi finder det i denne sammenhæng vigtigt at påpege, at træningsprogrammer i forbindelse med smertelige tilstande altid bør tilpasses dig individuelt og udføres under vejledning af en kvalificeret fagperson. Dette for at sikre, at din tilstand og behov tages i betragtning, og at dine øvelser ikke risikerer at forværre tilstanden.

FYSIQ tilbyder en mere omfattende tilgang til dine spinalstenose øvelser, der sigter mod at forbedre patientens funktion og livskvalitet ved at styrke rygmusklerne, øge fleksibilitet og lindre symptomerne forbundet med denne tilstand.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre nærmere om vores forløb for netop denne tilstand og skade. Vi vil dog altid skræddersy dit individuelle forløb ud fra din tilstand.

Anvendte kilder