Massagepistol til rygsmerter

I denne blog kan du læse mere om, hvordan man kan bruge en massagepistol til rygsmerter. Vi giver her en guide til brug, teknikker til at komme godt i dybden, samt råd til, hvad du bør gøre, undgå, og meget mere.

Brug en massagepistol til rygsmerter

Kan man bruge en masssagepistol til rygsmerter?

Ja, man kan godt bruge en massagepistol til rygsmerter, hvis smerterne bunder i muskelspændinger, og ikke skader eller smerter i ryggens knogler eller nerver.

Sammenligner man en massagepistol til rygsmerter med manuel massage eller foam rollers, har dette produkt en mere målrettet og intens behandling, der kommer mange til gode. Desuden kræver den en mindre indsats, og så er den desuden ganske praktisk og nem at håndtere. Dog kan det være svært selv at nå områder på ryggen, og af denne grund kan det være godt at have en partner til at hjælpe med behandlingen.

Læs mere om, massagepistol til rygsmerter her.

Massagepistol til smerter i ryggen

Sådan virker en massagepistol

En massagepistol virker ved at yde percussionsterapi, som er konstante og gentagende stød, som impulser, der trænger dybt ind i væv og muskler. Dette er med til at øge blodtilførslen og afspænding af muskler.

Maskinen kan målrettes til at ramme specifikke stramme og spændte områder, også kaldet triggerpunkter, som kan være både smertefulde og ømme.

Når der bliver ført blod til muskler og væv, vil der ske en større helingsproces, som er med til at fremme restitution. Vil du selv have en massagepistol, kan du finde en i vores test heraf i vores guide.

Lær mere om, hvordan massagepistolen virker, med Cleveland Clinic.

Hvad kan forårsage rygsmerter?

Rigtig mange danskere oplever rygsmerter til hverdag. Det kan nemlig ramme alle, uanset alder, køn og livsstil. Årsagerne hertil kan både være dårlig kropsholdning, skader, rygsygdomme og -lidelser, muskulære ubalancer og meget andet.

Da hele ryggen er bygget op af et væld af muskler, nerver og knogler, er der mange af disse dele, som kan begynde at værke og volde dig problemer. Vi ser ofte diskusprolaps og smerter i iskiasnerven i vores arbejde, som fysioterapeuter, hos FYSIQ.

I takt med, at vi er blevet mere og mere inaktive, som mennesker, på grund af flere og flere stillesiddende jobs foran computeren, ses især den dårlige kropsholdning som en en rigtig hverdags-synder. Lav øvelser for rygsmerter med os.

Vælg den rigtige massagepistol til rygsmerter

Du kan med fordel vælge at investere i en massagepistol, hvis du oplever at have rygsmerter efter en lang dag bag skrivebordet, eller hvis du døjer med myoser.

Vil du vælge den rette, kan du med fordel læse mere om anbefalede produkter i vores massagepistol test, lige her.

Læs også om, hvordan bruger man en massagepistol til rygsmerter og ømme muskler her.

Anvendte kilder:

FAQ

Virker en massagepistol til rygsmerter?

Ja, i et vist omfang, virker en massagepistol på rygsmerter. Dette gælder dog kun, når der er tale om vævs- og muskelsmerter.

Hvilke fordele er der ved en massagepistol?

Der er flere fordele ved en massagepistol, herunder at den er praktisk og nemt bruge i hjemmet. Derfor kan du også sagtens bruge den til spændte muskler, rygsmerter og meget mere.

Hvordan vælger man den bedste massagepistol til rygsmerter? 

Du kan med fordel læse vores guide, der angiver gode produkter, som vi anbefaler. Har du dog skader i ryggen, vil vi anbefale, at du søger hjælp hos egen læge eller hos vores fysioterapeuter hos FYSIQ.

Hvad skaber rygsmerter?

Der kan være mange årsager til, at du oplever rygsmerter. Mindre smerter kan være på grund af forkerte løft, så musklerne er ømme, andre mere intense smerter kan være på grund af diskusprolaps eller fordi iskiasnerven sidder i klemme.