Hvordan bruger man en massagepistol?

I denne blog kan du læse om, hvordan man bruger en massagepistol, gode teknikker og meget mere. Det vil sige, at du kan finde både en god guide, tips og tricks, samt anbefalinger til metoder.

Brug en massagepistol

Hvordan bruger man en massagepistol?

Vil du vide, hvordan bruger man en massagepistol? Det er faktisk meget enkelt. Placér flot hovedet af massagepistolen i området, du ønsker at behandle, bevæg den forsigtigt rundt på huden, indtil du finder et område med spændinger eller myoser. Lad pistolen hvile her. Følg denne guide for bedre effekt:

  1. Tænd din massagepistol ved lave omdrejninger, især hvis det er første gang, du bruger den.
  2. Sæt pistolen til, i området,  hvor du behandlingen skal foregå. Pres ikke ned på området, men lad vægten fra maskinen behandle.
  3. Lav glidende bevægelser henover området.
  4. Ved muskelspændinger og mysoser kan du lade pistolens hoved hvile på stedet, for størst effekt.

Det er vigtigt hele tiden at huske at trække vejret dybt og slappe af i kroppen, også når ømme eller spændte områder rammes.

Læs mere om massagepistolens virkninger hos Hackensack Meridian Health.

Sådan bruger man en massagepistol

Hvad er en massagepistol godt for?

En massagepistol arbejder med musklerne og vævet i kroppen. Her laver den små stød ind, som er med til at afspænde muskler, øge blodtilførslen og få blodet til at pumpe hurtigere til det behandlede område.

Maskinen består i sig selv af et hoved, der enten er lavet af gummi eller skum, en motor, der typisk er batteri- eller strømdrevet. Disse arbejder sammen om at skabe en proces med percussionsterapi.

Find den bedste massagepistol i test i vores guide her. Brug også en massagepistol til rygsmerter.

Hvordan bruger man en massagepistol til percussionsterapi?

Hvordan bruger man en massagepistol til percussionsterapi? Da denne form for terapi defineres som behandling med gentagende og konstante stød, og pistolen producerer op mod 40 stød i sekundet, er den helt perfekt til denne type terapibehandling.

De små stød øger blodtilstrømning, som er med til at løsne op i musklerne. Derfor er denne type af terapi også rigtig god til personer, der lider meget under muskelspændinger.

Den kan således være med til mindske smerter og øge bevægelighed i kroppen. Læs mere om percussionsterapi hos UCLA Health.

Brug massagepistolen før og efter træning

Du kan både bruge din massage gun før og efter din træning. De fleste bruger den dog til at løsne op i musklerne efter træning.

Vælger du at bruge den inden, kan det være for at skabe større tilførsel af blod i eksempelvis benene, inden løb eller styrketræning.

Traditionelt set, anvendes en massagepistol til at løsne op i spændte muskler, som især forekommer, når man styrketræner, men også efter cardiotræning, såvel som intervaltræning, hvor eksplosive bevægelser kan skabe spændinger og ruptur i musklernes fibre. Læs mere hos PulseRoll.

Anvendte kilder:

FAQ

Hvordan bruger man en massagepistol?

En massagepistol bruges ved at tænde maskinen på lave omdrejninger, placere den på området, der ønskes behandlet og bevæge den glidende rundt. Når man rammer muskelspændinger og myoser, holdes pistolen på området, uden at trykke.

Hvad er fordelene ved en massagepistol?

Der er flere gode fordele ved en massagepistol. Herunder hører blandt andet, at den øger blodtilførslen til musklerne, som løsner op og heler musklerne bedre. Derfor er den også god efter træning. Hertil er den handy og nem at bruge.

Bruger man en massagepistol før eller efter træning? 

Man bruger typisk en massage gun efter træning, til at løsne op i spændte muskler og for bedre heling, men den kan også sagtens bruges inden.

Hvordan løsner man muskelspændinger?

Man kan meget effektivt løsne op i muskelspændinger ved hjælp af massage og percussionsterapi. Dette kan du få lavet manuelt hos en professionel massør hos FYSIQ, eller alternativt ved hjælp af en massagepistol.