Genoptræning af knæ og hofte - Få hjælp hos en fysioterapeut

En genoptræning af knæ og hofte kan være gavnlig både før og efter en operation. Ofte forbindes genoptræning med noget, der kun sker efter en skade eller operation, men når det handler om operationer, kan det være en fordel at starte før selve operationen. Se hvad en fysioterapeut hos FYSIQ kan hjælpe dig med.

Genoptræning af knæ og hofte

Hvorfor bruge genoptræning af knæ og hofte?

Genoptræning er en vigtig faktor i at komme tilbage til hverdagen efter en skade eller operation. Især ved operationer ses der et langt behandlingsforløb, som kan tage lang tid at komme sig helt over.

Nogle gange vil det være svært at komme 100% tilbage til udgangspunktet, men der skulle gerne ske en markant forbedring gennem et forløb med genoptræning af knæ og hofte.

Knæ- og hofteoperationer er ikke sjældne, og de kan være aktuelle i alle aldersgrupper. Hos atleter ser man ofte overanstrengelser eller skader i forbindelse med sporten, som nogle gange resulterer i en operation. Læs også om sportsfysioterapi.

musearm

Få hjælp til genoptræning af knæ og hofte

I forbindelse med operationen eller skaden vil lægen ofte anbefale, at man kontakter en fysioterapeut, som kan skræddersy et program, der passer nøjagtig til din situation. Dette vil ofte bestå af øvelser, som kan styrke knæet eller hoften og øge smidigheden.

Dertil skal øvelserne laves derhjemme for at opnå resultater, da det er nødvendigt med hyppig træning. Det er også en god idé at tage kontakt til en fysioterapeut inden du skal have din operation, da dette kan forkorte genoptræningsforløbet efter.

Øvelser til genoptræning af knæ og hofte

Der er et stort udvalg af øvelser, som kan bidrage til genoptræning af knæ og hofte. Dette vil afhænge af den enkeltes situation, som fysioterapeuten vurderer. Det kan også være gavnligt at supplere træningen med en motionscykel.

Efter operationen kan du forhøre dig om, hvor hurtigt du må starte med fysisk aktivitet. Det ses ofte efter knæoperationer, at patienter kan starte med at bruge en motionscykel, og herefter gradvist øge distance og tempo.

I starten vil øvelserne hos en fysioterapeut handle om at træne bevægeligheden i knæ eller hofte. Herefter vil der gradvist være mere fokus på at styrke knæ og hofte.

Læs også om løberknæ.

Skinnebensbetændelse øvelser og behandling

Hvem er FYSIQ?

Hos FYSIQ har vi uddannede fysioterapeuter, som kan hjælpe dig med at imødekomme dine udfordringer. Om det er genoptræning af knæ og hofte, personlig træning eller andre behandlinger, står vi klar til at hjælpe dig.

Book en tid hos os, og se hvad vi kan gøre for dig.

Læs også vores artikler omkring: