Yoga hold

Hvad er Yoga?

Yoga er på kort tid blevet en af de mest populære træningsformer, når man ønsker at sætte fokus på en øget fleksibilitet og styrke. Yoga desuden meget velegnet til, at give mental balance samt at minimere hverdagens stress på grund af den afslappede sindstilstand man opnår. Jo mere man kommer ind i yoga-verdenen, jo mere forstår man at det ikke blot er en træningsmetode for at opnå fleksibilitet og styrke. Yoga er en filosofi og en livsstil for de mange, som er dybt involveret. Så selvom du begynder til Yoga for træningens skyld, ender du måske selv med at blive opslugt af universet og den spiritualitet som følger med.

Fordele ved Yoga træning

Øget balance

Øget feksibilitet

Øget styrke

Øget stamina

Bedre kropsbevidsthed

Reduktion af stress

Afslapning

Bedre søvn

Yoga-Amager-kastrup

Anstanga/Vinyasa Yoga

Astanga Yoga er en af de mest dynamiske yogaformer blandt de traditionelle yoga-stilarter, hvor åndedræt og bevægelse sammenkædes. Vinyasa og Asana stillingerne afløser hinanden i et flow fra start til slut, som på forhånd er fastlagt i en ganske bestemt rækkefølge.

Der er seks serier af stillinger, hvor sværhedsgraden øges fra den ene serie til den næste, ligesom stillingerne arbejder dybere og dybere. Astanga/Vinyasa arbejder både på det fysiske og mentale plan. Tre helt centrale elementer er åndedrættet, de tre kropslåse: rodlås, mavelås og hagelås, samt de visuelle fokuspunkter. Når disse tre går op i en højere enhed, kan man opleve yogaen som meditation i bevægelse.