KOL hold hos FYSIQ

Læs om vores kol hold her.

KOL hold

Holdet henvender sig til personer med middelsvær nedsat lungefunktion. Formålet er at forbedre livskvaliteten og øge funktionsniveauet så inaktivitet forhindres.

Hvad er KOL hold?

Dokumentation for effekt: Der er lavet mange forsøg med træning på KOL patienter over hele verden og der er påvist meget god effekt på gangdistance og muskeludholdenhed, bedre livskvalitet og nedsat dyspnø efter 7 ugers træning 2 gange om ugen.

Indhold: Opvarmning af hele kroppens led og muskler, konditionstræning, styrketræning af de store muskelgrupper, træning i respirationsteknikker, udspænding og balance. Derudover instrueres der individuelt om træning mod de øvrige lidelser, den enkelte måtte have.

Antal træningsdage: 2 gange om ugen af 50 minutter

For at deltage: Der foretages en grundig snak og undersøgelse før man kommer på holdet. Der udføres en konditionstest (Shuttel Walk) og/eller en Senior Fitness Test . Der måles på iltmætning, puls, blodtryk og fedtprocent.

Ansvarlig Fysioterapeut: Simon Vejleskov, FYSIQ Kastrup.

Info til fag personer: Holdtræningen i FYSIQ følger sundhedsstyrelsens “Håndbog for fysisk træning”. Træningen på konditionen er på moderat niveau (Borg 13) og muskeludholdenheden trænes dynamisk.

Der undervises i respirationsteknikker fra lungeforeningens materiale, ligesom Shuttle Walk bip test udføres idet den er mest valid i forhold til KOL patienten.

Info om holdet

Få gode råd til forberedelse og tilmelding til holdet.
Læs om niveau og forventninger til træningen.

Hvilket niveau kræver holdet?

Holdet henvender sig til personer med middelsvær nedsat lungefunktion

Forberedelsestips til træningen?

Kom i tøj, der er til at bevæge sig i, medbring en flaske vand og indendørs sko.

Tilmelding til holdet

Tilmeld dig holdet i vores app eller på hjemmesiden og book din plads i god tid. Vi glæder os til at træne sammen med dig!

Varighed af holdet

Der er holdtræning træning 2 gange om ugen af 50 minutter.

Det siger vores kunder

Virkelig en god, hurtig og professionel oplevelse hele vejen igennem. Jeg fik hjælp til en skade i knæet og nogle gode øvelser at bruge til fremover. Fem stjerner og min fulde anbefaling herfra!

– Lasse

God behandling, med fine øvelser, der – trods jeg havde tænkt mig at komme en gang til – viste sig at være tilstrækkelige til min genoptræning. Rigtig god oplevelse 🙂

– Sofie

Jeg var meget tilfreds med mit forløb. Fyssen var kompetent og venlig. Jeg kommer gerne igen næste gang mine knæ driller.

– Thomas

Se flere af vores hold