Squat rack - Hvordan bruges den og hvilken er bedst?

Ved du, hvad et squat rack er, og hvordan den virker? Er du på jagt efter det bedste sæt, eller er det noget helt andet, du søger, så kan du med fordel læse med her, hvor vi opklarer alle dine spørgsmål. Hos FYSIQ er vi eksperter i træning, fysioterapi og meget mere.

Hvad er et squat rack?

Et squat rack er et stativ, hvorpå du kan sætte din vægtstang. Stativet kan bruge til adskillige øvelser og er derfor et alsidigt valg til ethvert træningsrum. Vælg eksempelvis at træne squats, bænkpres, pull-ups og andre øvelser.

I sin enkelthed består et squat rack af to lodrette barrer, der er sat på to fødder, som støtter den vægt, som bliver lagt på de inddelte kroge, hvorpå du kan ligge din vægtstang.

De forskellige niveauer på stativet gør, at du netop kan bruge den til forskellige øvelser, men også af personer i forskellige højder. Du indstiller således blot højden, alt efter, hvad du skal bruge den til. Den vil typisk have justerbare kroge, du kan bevæge op og ned, men på nogle squat racks er der installeret kroge i hvert niveau.

Find hos FYSIQ mulighed for træning af fitness, samt behandling med fysioterapi .

Det kan du træne

Når du træner med et squat rack, kan du træne stort set alle muskler i kroppen, fra nakken og ned. Dermed kan du træne forskellige muskelgrupper med ét og samme instrument.

Populære øvelser på dette stativ er:

  • Squats
  • Pull-ups
  • Bænkpres
  • Bar push ups
  • Overhead press
  • Dødløft


Sørg altid for at gøre dig umage og udføre øvelserne korrekt og med en tilpasset hastighed, så du sikrer, at der ikke opstår skader.

Squat rack øvelser

Dele i et squat rack sæt

Vil du have det optimale ud af dit squat rack, kan det være en fordel at investere i en god vægtstang med vægte til, som du netop kan bruge til og fra stativet.

Derudover er en træningsbænk et godt tilbehør, da du kan ligge herpå og udføre øvelser, som bænkpres, m.fl.

Få energi

Kom i form

Hav det sjovt