Elastik træning - Find gode tips og tricks til øvelser

Elastiktræning

Hvad er fordelene ved elastik træning, er der nogle øvelser, der er bedre end andre, og hvad skal man være opmærksom på? Læs meget mere om træningsmetoden og gode produkter til træningen.

Hvad er fordelene?

Der er mange fordele ved at lave træning med elastik. Først og fremmest er det typisk mere skånsomme øvelser, som laves i lav hastighed. Dette gør, at man har en mindre risiko for at komme til skade eller lave øvelserne forkert.

Foruden at kunne træne både arme, ben, skuldre og core med en elastik, så kan du også med fordel bruge elastik træning, hvis du ønsker at lave skånsomme, men styrkende øvelser.

En anden fordel ved elastik træning er nemlig, at der skabe en konstant modstand, som opretholdes gennem hele bevægelsesområdet. Det hjælper således med at styrke musklerne og skabe større muskelkontrol, sammenlignet med eksempelvi traditionel vægttræning.

Elastik til træning

Der findes et væld af muligheder, når det kommer til øvelser, du kan lave. Der findes nemlig en lang række af elastikker, som hver har deres egenskaber, der gør træningen effektiv.

Du finder blandt andet både korte træningselastikker, som er gode til mindre og kortere bevægelsesøvelser, og som syrer musklerne hurtigere til. Med exercisebands får du en alsidig elastik, der kan bruge til adskillige øvelser, afhængigt af længde og hårdhed.

En exertube er et elastikbånd, der har håndtag, og som gør, at man kan få et godt greb om elastikken. Sæt den eksempelvis under fødderne og hiv op for at træne biceps, mm.

Disse øvelser kan du lave

Med elastik træning er der næsten ubegrænsede muligheder for elastikøvelser. De mest populære træningsøvelser er:

Sidelæns benløft
Squat med skulderpres
Plankerotationer
Skrå rygstrækkere
Stående knæløft
Træning af triceps, biceps og skuldre

Bliv klogere på øvelser, du kan lave med elastik, eksempelvis sumo squat.

Anvendte kilder