Cossack squat - Træn din mobilitet og fleksibilitet

Cossack-squat
En cossack squat er en dyb squat til den ene side. Det vil sige, at det ene ben er strakt, mens det andet er bøjet. Øvelsen er populær til at øge mobiliteten omkring ankler, hofter og knæ, og fleksibiliteten i baglår og inderlår.
 
Det kan derfor være en rigtig god øvelse til dig, der har problemer i den regulære squat, og måske har svært ved at finde balancen. Øvelsen er god for dine led, og er især populær hos sportsudøvere, som vil øge deres mobilitet.

Hvordan laver man en cossack squat?

En cossack squat er relativ nem at lave og kræver ikke nødvendigvis, at du har udstyr. I starten kan det være en god idé at fokusere på at lave øvelsen rigtigt i stedet for at tilføje vægt på. Når du har fået styr på øvelsen, kan du herefter begynde at øge belastningen.
 
Sådan laver du en Cossack squat:
  • Start med at stille dig på en måtte eller et andet fladt underlag
  • Herefter stiller du dig med spredte ben
  • Læg vægt på det ene ben, mens du læner dig til samme side og bøjer benet. Det ben, du ikke lægger vægt på, holdes strakt imens du går ned i en squat.
  • Herefter går du op til strakte ben igen, og gør det samme til den anden side.
  • Gentag herefter øvelsen op til 10 gange.

Fordelene ved en cossack squat

En cossack squat er blevet mere og mere populær blandt sportsudøvere på grund af dens mobilitetstræning og den muskelkontrol, det kræver.
 
Det kan være en rigtig god øvelse at lave ved siden af dine regulære squats eller dødløft, da det kan hjælpe dig til at øge belastningen i dine andre øvelser.
 
Øvelsen kan også sagtens bruges til at styrke dine glutes og hamstrings, hvis den laves med belastning. Dog vil dette kræve, at man har fuld kontrol over øvelsen, da det kan være udfordrende at holde balancen imens.

Hvem er vi?

Hos FYSIQ hjælper vi vores patienter med at leve et sundt og aktivt liv uden smerter. Vi er eksperter i genoptræning og behandlinger af skader og vi brænder for at hjælpe jer til at få fysikken til det liv, I gerne vil leve.
 
Derudover tilbyder vi træning i vores centre i København, hvor vores personale altid er imødekommende og klar på en snak. Kontakt os for mere information eller kom ned i én af vores centre.

Anvendte kilder