Aktiv fysioterapi - Skab bedring gennem aktivitet hos FYSIQ

Aktiv fysioterapi er en kerneydelse hos FYSIQ. Vi tror på, at det er gennem aktivitet at vi skaber bedring. Ikke bare bedring, men varig bedring. Alt for mange behandlere har udelukkende fokus på, at hjælpe deres patienter tilbage til den tilstand de kom fra.

Aktiv fysioterapi

Meget forskning peger på, at det ikke er den bedste løsning, hvis man skal undgå at få samme problem igen. En australsk undersøgelse af patienter med akut lændehold har vist, at der er 12 gange så stor risiko for, at få et nyt lændehold hvis man ikke har fået genoptræning. Alt for mange får de her gentagende lændehold, hold i nakken eller vrikker rundt på deres ankel. Der er en vej ud af det. Den hedder genoptræning. I FYSIQ ønsker vi at hjælpe dig hele vejen. Helt tilbage til der, hvor du har gjort alt for at reducere risikoen for, at du får samme problem igen.

Lap dækket eller ret hjulet op

Vi bruger ofte en historie om en cykelsmed til at understøtte vores pointe. Forestil dig, at du har en cykel som du tit punkterer på. Så tit at du har lavet en specielaftale med cykelsmeden om, at du bare kan aflevere den om morgenen og så får du den tilbage igen lappet om eftermiddagen. Det er nemt at få fikset det, så det er du sådan set tilfreds med.

Det giver naturligvis en masse besvær, for det er jo ikke altid du punkterer lige omkring cykelsmeden, men du har lært at leve med det. Lige til du på et tidspunkt kommer til at gå ind til en anden cykelsmed. Han ser på hjulet, snurrer det lidt rund og siger til dig ”punkterer du ikke ofte på din cykel”? Det siger du naturligvis ja til og så forklarer han dig en masse om, at når hjulet er skævt og noget er for løst, så er der stor risiko for, at man ofte punkterer og faktisk kan det kun blive værre og værre, hvis man ikke gør noget ved det.

Selv om det naturligvis kommer til at tage noget længere tid, så synes du det er en god idé, at få strammet alt det løse op, så du ikke punkterer så nemt igen.

I FYSIQ vil vi gerne være den type ”cykelsmed” der retter hjulet op. Vi kan naturligvis også hjælpe med det hurtige fiks og det gør vi også gerne, men hvis vi kan se at der er noget der skal gøres for at reducere risikoen for at du får tilbage fald og du selv ønsker at gøre noget ved det, så står vi klar til at hjælpe dig hele vejen.

Hele vejen

I FYSIQ har vi flere aktive tilbud. Prisen vil naturligvis være afhængig af den tid du bruger sammen med din fysioterapeut.

Fysioterapeut personlig træning

Du har din helt egne personlige træning med fysioterapeut og genoptræner så tit der er behov for det. Ofte kan dette være en kombination af behandling og træning.

Semipersonlig træning

Det er ikke altid der er behov for at træne alene med sin fysioterapeut. I FYSIQ har vi mere en 50 forskellige små genoptræningshold hvor 2-4 personer deler en time. Det giver fint tid til fysioterapeut kan nå rundt om alle problemstillinger.

Aktiv holdtræning fysioterapi FYSIQ

Fysioterapeutisk holdtræning

Holdtræning i FYSIQ er opdelt efter niveau og region. Når man starter på holdtræningen er man typisk lidt længere i sit forløb. Der er god mulighed for konstant få rettet sine øvelser til både så man gør det korrekt og så man træner med den rigtige belastning og sværhedsgrad.

Klik her for at læse mere om fysioterapeutiske hold.

Fysioterapeut superviseret træning

Når du er sat godt i gang med din træning og ønsker at fortsætte genoptræningen på egen hånd, men stadig tilrettelagt og justeret af din fysioterapeut, vil fysioterapeut superviseret træning være løsningen for dig.

En del ønsker at kombinere deres genoptræning med et fitness medlemskab. Hvis du ønsker dette trækker vi udgifterne til genoptræning fra dit medlemskab i FYSIQ.  Forudsætningen for at være på denne ordning er at du er undersøgt af en fysioterapeut og du minimum har opfølgning og justering af dit program hos en fysioterapeut hver 8. uge.

Gratis træning hos FYSIQ