Romaskine vand

Ved hjælp af en romaskine med vand kan du få den autentiske oplevelse af at være ude at ro på en sø, i havet eller lignende. Her får du nemlig den rigtige modstand i romaskinen fra vandet, som du også oplever, når der tages et åretag i vand i en rigtig robåd.

Effektiv træning med vandmodstand

En vandromaskine kan være et godt redskab til træningen, hvis du ønsker at få trænet flere muskelgrupper på en god og effektiv måde. Her tages arme, ben og ryg nemlig i brug, når der skal trækkes i håndtaget, så vandet aktiveres i maskinen.

Få den autentiske oplevelse

I modsætning til mange andre romaskiner på markedet, kan en romaskine med vand give en helt autentisk oplevelse af en rotur på vandet, fordi det netop er vand, der giver den modstand, som, normalvist, ville drive båden fremad. Det betyder også, at du vil få de samme skvulp, som kan være føre dig direkte ud på vandet, hvis du lukker øjnene.

Det er dog naturligvis ikke anbefalet, at du rent faktisk lukker øjnene, når du bruger din vandromaskine, men derimod følger retningslinjerne for brug. Dette betyder da også, at den maksimale brugervægt ikke bør overskrides af hensyn til din egen sikkerhed og for ikke at ødelægge maskinen.

Hele vejen

I FYSIQ har vi flere aktive tilbud. Prisen vil naturligvis være afhængig af den tid du bruger sammen med din fysioterapeut.

romaskine vand

Romaskine vand eller med luft?

Hvad er egentlig forskellen på en romaskine med vand og en med luft? Jo, som det jo naturligt ligger til navnet, så er en romaskine med vand drevet af vand, som netop giver den modstand, som du oplever, når der trækkes i håndtaget. Omvendt, så vil det være luft, og dermed en form for vakuum, som skabes i trumlen, der giver modstanden i en luftromaskine.

Hvilken, der er bedst, er naturligvis op til din egen erfaring og opfattelse, da der er fordele ved begge typer af maskiner. Derfor kan det også være en fordel at finde en forhandler, hvor du fysisk kan få lov til at prøve én af hver maskiner, inden du begiver dig ud i købet af din egen romaskine med vand eller med luft.

Fordele ved en vandromaskine

Der findes i sig selv mange fordele ved at vælge en romaskine som din foretrukne træningsmaskine. Herunder hører nemlig:

  • Skånsom for muskler og led: En vand romaskine er god til træning af hele kroppen, men den er også ganske skånsom for, især, leddene, og derfor kan det også anbefales for alle aldersgrupper, og folk med skader, at træne med en romaskine med vand.
  • Høj forbrænding: Når du træner med en vandromaskine, vil du opleve, at du får en høj forbrænding, fordi du netop aktiverer adskillige muskelgrupper i kroppen, der øger blodcirkulationen og dermed også forbrændingen.
  • Træner mange muskler på samme tid: Ved træning på en romaskine med vand, vil du opleve, at både ben, arme, ryg, skuldre og mange andre dele af kroppen aktiveres på samme tid, når du tager et tag i maskinen. Derfor er den også god til konditionstræning.

 

Ofte kan du også pakke din romaskine med vand sammen, således, at den næsten ingenting fylder, og dermed behøver det heller ikke at være et objekt, der fylder i hverken hovedet eller rummet.

Få energi

Kom i form

Hav det sjovt