Nakkesmerter og hovedpine - Sådan slipper du af med generne

Nakkesmerter og hovedpine er et problem hos mange danskere. Ofte er smerterne i sig selv ikke voldsomme, men de kan være ekstremt belastende og påvirke humør og overskuddet i hverdagen for de, der døjer med det. Se hvordan fysioterapi kan bekæmpe og forebygge smerterne.

Nakkesmerter og hovedpine

Årsager til nakkesmerter og hovedpine

Der kan være mange årsager til, at man oplever nakkesmerter og hovedpine, og her kan det være en fordel at indgå et forløb med en fysioterapeut, som kan hjælpe med at finde årsagen til smerterne.

Forkerte arbejdsstillinger, sovepositioner eller mangel på bevægelse er nogle hyppige årsager til smerter i nakke og hoved. Hos FYSIQ hjælper vi dig med at finde årsagen til smerterne, og vi laver en plan for behandlingen derudfra.

musearm

Hvordan føles nakkesmerter og hovedpine?

Nakkesmerter og hovedpine er en bred betegnelse for smerter i nakkeregionen og hovedet. Mange danskere vil i løbet af deres levetid opleve disse smerter, som kan være yderst generende i hverdagen. Det dækker derfor også over forskellige smerter, men indebærer generelt:

Smerter i nakken:

  • Stivhed i nakken
  • Nedsat følesans i arm
  • Smerter i skulder og arm

 Hovedpine:

Oplever du lammelse i arme eller andre kropsdele, voldsomme smerter eller besvimelse, opfordrer vi altid til akut at søge læge.

Behandling af nakkesmerter og hovedpine

Når du indgår et forløb hos vores fysioterapeuter for nakkesmerter og hovedpine, vil vi i fællesskab finde årsagen til dine gener. På den måde kan vi både behandle dine nuværende smerter, men også give dig teknikker til, hvordan du selv kan forebygge det.

Alle forløb er individuelle og afhænger af, hvilke smerter man har, hvor de sidder, og hvilke udfordringer man har. Der er derfor forskellige behandlingsforløb. Ofte vil en fysioterapeut give dig nogle stræk- og styrkeøvelser, som kan optimere blodomløbet og lindre smerterne.

Sidder dine smerter oftest i nakken, vil fysioterapeuten hjælpe dig med øvelser, som gør din nakke stærkere og mere smidig. Dette vil også forebygge nye episoder af generne.

Skinnebensbetændelse øvelser og behandling

Hvem er vi?

FYSIQ er en del af FysioDanmark, som er den største kæde inden for træning og fysioterapi. Vi har over 600 fysioterapeuter fordelt over hele Danmark, som står klar til at hjælpe dig med dine udfordringer.

Vores samarbejde bygger på troværdighed og respekt, hvor vi møder vores patienter i øjenhøjde. Kontakt vores klinik og se, hvad vi kan gøre for dig.