Hvad laver en fysioterapeut? Lær meget mere om fysioterapi

Hvis du tænker, hvad laver en fysioterapeut, så er det noget du kan blive meget klogere på lige her. Helt overordnet, så holder fysioterapeuter mennesker i bevægelse gennem både træning og fysioterapi. Fysioterapi har overordnet til formål at forebedre musklernes funktion og bevægelighed i led, samt at lindre smerter ved sygdomme, skader eller efter en operation.

Fysioterapi for at fremme livskvaliteten

Fysioterapis vigtigste funktion er at fremme livskvalitet og evnen til at bevæge sig, og behandlingen hos en fysioterapeut baseres altid på en grundig indledende undersøgelse og analyse af hele bevægelsesapparatet.

Du kan læse meget mere om det arbejde en fysioterapeut laver på Sundhed.dk.

Hvad kan en fysioterapeut hjælpe dig med?

Så hvad laver en fysioterapeut helt konkret, og hvad kan de hjælpe dig med? En fysioterapeut kan hjælpe dig med rigtig mange ting, og ved rigtig meget om kroppen og bevægelsesmønstre.

Derfor kan du altid regne med, at vejledning, information og træning er en stor del af din behandling hos en fysioterapeut. Det er er nemlig vigtigt for både dig og os, at du ved, hvorfor vi behandler dig, som vi gør. Derudover så kan en fysioterapeut give dig konkrete øvelser og forslag til, hvordan du bedst kommer gennem hverdagen med de symptomer, smerter eller begrænsninger, du har.

Hvad laver en fysioterapeut

Fysioterapi for alle

Fysioterapi er for alle, der døjer med smerter, gener eller skader. Det kan være at du har pådraget dig en skade under træning, har en graviditet, der volder dig problemer, eller har brug for fysioterapi til dit barn. En fysioterapeut står altid klar til at hjælpe dig med at blive smertefri, så din livskvalitet løftes, og du kan få en normal hverdag. 

Fysioterapeuter kan i nogen omfang også benytte sig af massage, el-terapi, akupunktur eller andet, som en del af din behandling.

Få energi

Kom i form

Hav det sjovt