Tyngdedyne - Bedste valg til en vægtdyne for voksne 2024

tyngdedyne bedst i test

Brug en tyngdedyne til at skabe de bedste vilkår for god søvn og restitution i 2024. Det er vigtigt, både som voksen og børn, at man får en god natssøvn, så man kan hele, udvikle sig og holde kroppen sund. Med en bedst i test vægtdyne sikrer du, at kroppen slapper af og holder sig sund.

Seneste ændring 08.03.2024

Vi laver dybdegående analyser af de bedste tyngdedyner på markedet, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over de bedste muligheder og produkter. 

Vi opdaterer løbende vores anbefalinger ud fra tilgængelige produkter, tests, forbruger anmeldelser, mm.

ScandinavianRest

 #1 Vores bedst i test anbefaling

ScandinavianRest Tyngdedyne

Trust-anmeldelser

4,7

+1.800 anmeldelser

hugged tyngdedyne

#2 Billigste vægtdyne til voksen

HUGGED Tyngdedyne

Trust-anmeldelser

4,7

+1.800 anmeldelser

anewsleep

#3 Bedste alternativ til testvinder

Anew Sleep Ella Tyngdedyne

Trust-anmeldelser

4,7

+1.800 anmeldelser

Vores anbefalinger

Overblik: Sammenligning af tyngdedyner

Produktbedste tyngdedyne
bedste tyngdedyne
bedste tyngdedyne
Pris1.099 kr.599 kr.999 kr.
Vurdering5/54,8/54,8/5
Materiale100% Bambus100% Bomuld100% Bomuld
FyldGlaskuglerGlasgranulaterGlasperler
Kan maskinvaskesJaJaJa
Se mereSe mereSe mere

Hvad er en vægtdyne?

En tyngdedyne, eller vægtdyne, som den også ofte betegnes som, er en dyne, der, i sit for, har fået indsyet materiale til at skabe vægt og tyngde. Heraf navnet. Denne bruges især til personer, der har problemer med at sove, af forskellige grund, men kan også med fordel bruges af dig som voksen, der gerne vil have bedre søvn eller restitution, og til børn, der sover uroligt.

Dynen består i sig selv af betrækket, hvori der er indsyet lommer med vægtmateriale i. Dette materiale består ofte af små glasgranulater, der fordeles, så hele kroppen oplever vægten og trykket fra dynen. Der findes flere modeller, med vægt på mellem 5 kg og 12 kg. 

En tyngdedyne på 12 kg anbefales kun til dem, der har prøvet en dyne med vægt i før. Derudover frarådes det til ældre, børn, gravide og personer med knoglesygdomme.

Den virker ved at skabe et tryk, ved hjælp af vægt, ligesom et kram, på kroppen, som udløser hormoner i hjernen, der virker afslappende. Det er særligt søvnfremmende og antistressende hormoner, som melatonin og oxytocin, der udløses i kroppen, som får dig til at føle dig tryg og afslappet. Læs mere om de enkelte modeller og anbefalinger nedenfor.

ScandinavianRest tyngdedyne - Vores bedst i test anbefaling

ScandinavianRest tyngdedyne test

Find bedste priser på ScandinavianRest tyngdedyne:

ScandinavianRest

Specifikationer:

Fordele:

Ulemper:

Vores vurdering

Denne tyngdedyne fra ScandinavianRest til voksne, har vi valgt at fremhæve, som vores favorit, da den har mange gode egenskaber, herunder en god vægtfordeling af de små glaskugler, som findes inden i fyldet, der ligger helt lydløst og skaber et behageligt tryk.

Vi er i høj grad begejstrede for det bløde betræk af bambus, som dynen er udformet i, som gør, at du ikke nødvendigvis behøver at bruge den med betræk, men også sagtens for sig selv. Da den også kan vaske i vaskemaskinen, er den ligeledes god til brug som tæppe i sofaen.

Gode muligheder for søvn med denne tyngdedyne

Det er dansk design, og det er økologisk certificerede materialer, der anvendes, som både gør dynen allergivenlig, men også miljørigtig på mange måder.
 
Det bløde bambusmateriale er ikke bare blødt at ligge med, men også et bæredygtigt valg, set på produktionen. Bambus har ligeledes gode egenskaber, såsom at være antibakterielt og svedabsorberende, der kan være en fordel for dig, der oplever problemer problemer med uren eller sensitiv hud, eller som sveder meget om natten.
 
ScandinacianRest tyngedynen er opdelt i 12 lommer, hvori de små glaskugler fordeler sig ligevægtigt. Dette gør, at vægten netop fordeles godt og jævnt i dynen, når den anvendes.

HUGGED tyngdedyne - Billigste vægtdyne til voksen

Find bedste priser på HUGGED tyngdedyne her:

HUGGED

Specifikationer:

Fordele:

Ulemper:

Vores vurdering

Der var ingen tvivl om, at denne tyngdedyne fra HUGGED, skulle med på listen over de produkter, vi anbefaler, hos FYSIQ. Denne dyne er nemlig helt suveræn til prisen. Ikke nok med, at den er udformet i økologisk bomuld, som er blødt og lækkert, så fås den også i flere forskellige vægte, så enhver voksen, fra de helt små til de lidt større, har mulighed for at opleve den gode søvn.

Alle pengene værd

Den er opbygget af hele 7 lag, som beskytter dig bedst muligt, giver dig en god og blød dyne, og så gør de mange lag også, at du kan sove med en helt lydløs vægtdyne, selvom den er fyldt med en masse små glasgranulater. Disse er lagt i en god vægtfordeling, så hele kroppen oplevet ‘krammet’ fra vægten.
 
Selvom den gode HUGGED tyngdedyne i forvejen er billig, finder du den faktisk også ofte på tilbud. Derfor får du altså den absolut billigste dyne fra bedst i test, i denne dyne.
 
Skal dynen på et tidspunkt have en vask, kan du uden problemer smide den i vaskemaskinen med en kold vask på 40 grader eller under og herefter komme den i tørretumbleren ved lave omdrejninger. På den måde gøres hverdagslivet meget nemmere.

Anew Sleep Ella Tyngdedyne - Bedste alternativ til testvinder

Anew Sleep Ella Tyngdedyne

Find bedste priser på Ella Tyngdedyne her:

Anew Sleep

Specifikationer:

Fordele:

Ulemper:

Vores vurdering

Hos FYSIQ, har vi valgt at fremhæve denne tyngdedyne fra Anew Sleep, som det bedste alternativ til vores testvinder, da den kommer i rigtig mange gode vægte. Vi er også især glade for den garanti, der stilles, for bruges, på 30 dage. Hertil er den både vaskbar og vegansk, så den kan bruges af alle, holdes ren og udformet i gode materialer.

Gode anmeldelser af Ella Tyngdedynen

Ser man på de mange gode anmeldelser, der findes, at den populære Ella Tyngdedyne fra Anew Sleep, ser man, hvordan denne vægtdyne hjælper mange mennesker med deres søvnproblemer i perioder, hvor de oplever meget stress eller angst, og dette er også kvaliteter, vi genkender.
 
Det er naturligvis ærligt, at dynen kun tåler at komme i vaskemaskinen på de helt kolde programmer, men de mange god kvaliteter, som dynen har, herunder den gode vægtfordeling og det 100% støjfrie fyld af glasperler, vejer ganske tungt i vurderingen, og derfor er den også netop i toppen af vores anbefalinger.

Cura of Sweden tyngdedyne - Opnå stor komfort og ro i kroppen

Anew Sleep Ella Tyngdedyne

Find bedste priser på Cura of Sweden Tyngdedyne her:

Cura of Sweden

Specifikationer:

Fordele:

Vores vurdering

Vi har valgt at inkludere denne tyngdedyne på vores liste, da det er et rigtig godt produkt til prisen.

Gode anmeldelser af Cura of Sweden tyngdedyne

Mange brugere af Cura of Sweden tyngdedyne fremhæver den gode kvalitet til prisen. Mange oplever, at deres søvn bliver forbedret, da kroppen har lettere ved at finde ro. 

Denne vægtdyne er derfor oplagt til dig, der døjer med søvnproblemer eller som har angst eller uro i kroppen. Det er en investering i din velvære.

Hvorfor investere i en tyngdedyne?

For bedst mulig sundhed og velvære, er det vigtigt at få sin søvn. Mange oplever, at en stresset hverdag kan give søvnvanskeligheder, hvilket både hindrer udvikling, men også tilbagesætter restitution i kroppen. Man er derfor både uoplagt og har større risiko for at udvikle følgesygdomme, hvis man ikke får sovet nok.

 

Det kan derfor øge livskvaliteten markant at investere i en dyne med tyngde i, hvis man oplever problemer med uro i kroppen eller følelsen af ikke at kunne finde ro. Det er både vist sig at være en særdeles effektiv løsning for både voksne og børn. Når man køber en tyngdedyne er det vigtigt, at man køber den rigtige vægt, og dette gælder især hos børn. 

 
Har du en aktiv livstil kan det også være en god investering. Efter træning er det nemlig vigtigt, at kroppen får lov til at hele og slappe af, og får man ikke den nødvendige søvn, kan det netop være svært, at kunne præstere. Her kan en vægtdyne især være et godt redskab til at skabe de bedste vilkår for en god nat.

Hvad er fordelen ved en tyngdedyne?

Der er mange fordele ved en vægtdyne, herunder forbedret søvnkvalitet, reduktion af angst, øget fokus og koncentration, lindring af søvnforstyrrelser og generel forbedret velvære. 

  1. Forbedret søvnkvalitet: En god tyngdedyne kan resultere i en dybere og mere afslappet søvn, da de kan være med til at reducere angst og stress. Dette, da de giver ro og tryghed til kroppen, så det er lettere at falde i søvn. 

  2. Reduktion af angst og stress: Den rette vægtdyne kan have en beroligende virkning, som kan reducere følelser af angst og stress. Dette medfører en mere afslappet og behagelig tilstand.

  3. Øget fokus og koncentration: Mange oplever, at de bedre kan fokusere og koncentrere sig i løbet af dagen ved brug af en tyngdedyne om natten. 

  4. Lindring af søvnforstyrrelser: Lider du af søvnforstyrrelser, kan en vægtdyne mindske søvnløshed eller urolig søvn.

  5. Forbedret velvære: Flere brugere rapporterer en generel øget følelse af velvære og komfort ved brug af produktet,  grundet den beroligende virkning på kroppen.

Der er vigtigt at være opmærksom på, at effekten varierer fra person til person. Det er derfor ikke sikkert, at det er den rette løsning for alle problemer relateret til søvn. Vi anbefaler at kontakte en sundhedsfaglig person ved spørgsmål eller bekymringer i forbindelse med søvn.

Hvad består en tyngdedyne af?

Der findes mange forskellige former for tyngdedyner. De første tyngdedyner, der kom på markedet bestod af små metalkæder, som udgjorde vægten i dynen. Herefter blev der brugt sten eller kugler som indhold i vægtdynen. 

I dag er det mest almindelige fyld små glasperler, som fylder op til 95 procent af dynens indhold. Her er der tale om bittesmå glasperler, som er lydløse og giver tyngde til dynen. På den måde kan den både tilpasse sig efter kropstypen og tilføje den ønskede følelse af vægt.

Det kan umiddelbart lyde som om, at glasperler kunne være ubehageligt at sove med, men da perlerne er mikroskopiske, vil man ikke kunne mærke, at fyldet består af glasperler. Derudover består de fleste dyner af flere lag, som giver ekstra komfort.

Anvendte kilder og tests

FAQ

Hvordan virker en tyngdedyne?

En tyngdedyne virker ved at danne et tryk på hele kroppen, som virker meget lige som et kram, der udløse hormoner i hjernen, som får dig til at føle dig tryg, afslappet og får dig til at falde til ro.

Hvad koster en tyngdedyne?

Du kan finde tyngdedyner i forskellige prisklasser. Du vil dog typisk kunne finde en god model for mellem 700 og 1.500 kr.

Hvor tung skal min tyngdedyne være?

Når man skal købe en tyngdedyne, er der en tommelfingerregel, der siger, at dynen skal veje omkring 15% af din kropsvægt. Det vil sige, at en person med en kropsvægt på 75 kg, skal have en tyngdedyne med en vægt på omkring 11 kg.

Hvorfor er det godt med en dyne med vægt?

Det kan være rigtig godt at have en dyne med vægt i, hvis man oplever søvnproblemer, har en diagnose, som ADHD, eller generelt har svært at at falde til ro, da den får dit system til at slappe af.

Få energi

Kom i form

Hav det sjovt