Fokuseret shockwave

Med fokuseret shockwave får du en behandling, der virker bedst steder på kroppen,
som ofte opleves resistent overfor traditionel behandling.

Shockwave behandling

Af forskellige årsager er det ikke altid, at vores væv heler optimalt op efter en skade eller overbelastning. Helingen kan være utilstrækkelig og kommer aldrig helt i mål, eller helingen er stoppet med en del arvæv og eventuelle forkalkninger. Ved anvendelse af shockwave-terapi påvirkes vævet med kraftige impulser, der sætter gang i en fornyet helingsproces.

 

Den primære effekt af shockwave er en direkte mekanisk kraft, der forekommer på celleniveau, når bølgens energi passerer gennem væv. Disse bølger forårsager en kontrolleret indvirkning på vævet, der behandles. Shockwave-behandlinger øger den metaboliske aktivitet omkring stedet med smerte og ubehag. Dette stimulerer nedbrydning af ​​irriterende forkalkninger i sener, fremskynder kroppens naturlige helingsproces og reducerer smerte.

Effektiv når andre behandlinger ikke er

Klinisk forskning har igennem en række studier vist, at shockwave kan være effektiv behandling til en lang række muskuloskeletale problemstillinger og skader. Skader der ofte er langvarige og svære at komme af med:

Hælspore

Seneirritationstilstande

Springerknæ

Tennisalbue

Shin splints

Forkalkning i slimsæk

Golfalbue

Stressfrakturer

Rejsningsproblemer

Der findes to forskellige typer af shockwave; fokuseret og radial. I FYSIQ bruger vi begge.

ezgif.com-gif-maker
ezgif.com-gif-maker (1)

Fokuseret shockwave

Denne behandling bruges mere på bredere områder, hvor problematikken ikke opleves inden for et snævert områder. Derudover bruges det også som supplement til den fokuserede shockwave.

Radial shockwave

Anvendes primært på tidspunkter hvor vi ønsker en mere dyb virkning og hvor skaden er helt afgrænset. Typisk i senevæv og til dybe forkalkninger. Shockwave virker på et helt afgrænset område. Derfor skal diagnosen være meget nøjagtig. Til dette anvender vi ultralydscanning for at præcisere der hvor skaden er.

Hvordan udføres shockwavebehandling?

Terapeuten lokaliserer, undersøger og evaluerer det beskadigede område via diagnostisk ultralydsscanning og vil herefter gennemgå diagnosen med dig. En gelé bliver efterfølgende påført området, så trykbølgerne kan introduceres i det skadede område/væv.

Hvor effektiv er shockwavebehandling?

Efter kun 3 behandlingssessioner vil 80% af alle patienter opleve smertefrihed eller væsentlig smertereduktion.

Behandlingens længde og hyppighed?

En behandling tager typisk op til 10 minutter afhængigt af skaden. For det meste er der brug for 2-3 ugentlige behandlinger.

FYSIQ-Shockwave-mand

Har du spørgsmål?

Send os en email, så hjælper vi dig med det samme.

Invalid Email