Opskrift: Gode sunde boller

Opskrift: Gode, sunde boller

Må jeg spise brød når jeg skal tabe mig? Dette spørgsmål får jeg tit som kostvejleder.

Lad mig lige slå fast, at intet er så usundt, at det ikke kan spises! Brød kan sagtens indgå som del af en sund og varieret kost, så selvfølgelig må du spise det. Det er mere et spørgsmål om mængden, og om at optimere dit hjemmebagte brød, gennem for eksempel brug af fuldkornsmel, frø og kerner, som mætter dig langt bedre end lyst brød gør.

Spis bollerne sammen med noget protein og/eller en god fedtkilde (fx æg og avocado). En fulstændig sort/hvid tankegang hjælper dig ikke til en varig livsstilsændring. Skab forudsætningerne for at lykkes der hjemme, ved at forbedre nogle af de det du kan, og gør samtidig dit bedste når du er ude at spise hos venner og familie.

Ingredienser til bollerne

  • 10 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 0,5 l lunken vand
  • 4 dl blandet kerner (eks. græskarkerner, solsikkekerner, hørfrø)
  • 1 dl havregryn
  • ca. 400 g fuldkornsspeltmel

Hvordan gør jeg?

  • 10 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 0,5 l lunken vand
  • 4 dl blandet kerner (eks. græskarkerner, solsikkekerner, hørfrø)
  • 1 dl havregryn
  • ca. 400 g fuldkornsspeltmel
Kajsa-Armandt-Skaarup

Denne opskrift er skrevet af kostvejleder, Kajsa Armandt. Kajsa arbejder til dagligt i FYSIQ Ørestad og Kastrup. Du kan læse mere om Kajsa lige her.

Få mere indhold som dette - direkte i din indbakke

blog-træning-fysioterapi

Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!

Vi sender ca. 1-2 gange om måneden og du kan altid melde dig fra igen.