Ny ekspedition: Fit For Danish Police

Ny ekspedition: Fit For Danish Police

Vi starter allerede om:

Dag
Time
Minut
Sekund

Drømmer du om at komme i topform? En form så god, at du vil kunne bestå den danske politiskoles optagelsesprøve? Der søges netop nu deltagere til en sjov slanke- & konditionsforbedrende ekspedition.

Du kan deltage i FIT FOR DANISH POLICE som ”Politi-kadet” eller ”Ilt-monster”. På hvert af de to hold skal der kæmpes om at få flest mulige optaget på politiets basisuddannelse.

Valget står mellem to træningslejre:
"POLITI-KADET" eller "ILT-MONSTER" lejren

”Politi-kadet”-lejren er for dig, der vil tabe dig mindst 5 kilo
I Politi-kadet lejren er du under uddannelse til vægtvogter! Som et led i politikadet-uddannelsen skal du vise, at du besidder viljestyrke, er stabil og har team-spirit.

I gennemsnit skal politikadetterne tabe 500 gram ugentligt. Sker det ikke, så er det et tegn på ustabilitet og svageste kadet (den der har tabt sig mindst), må forlade uddannelsen. Du vil få uddybende information om regler, når eventen starter. Kan du ikke vente så læs afsnittet "Uddybende info".

”Ilt-monster ”-lejren er for dig, der vil have et kondital i absolut top og opnå råstyrke. Dit fokus er konditionstræning, der forbedrer din iltoptagelse. Du øver dig også på disciplinerne kropshævninger, bænkpres, længdespring og 2400 meter løb (kan erstattes af cykel) og du stræber efter en fysik, der skræmmer selv de hårdeste medlemmer af Bullshit og Loyal To Familia.

Efter dit ophold i enten Politikadet eller Ilt-monster-lejren, har du de absolut bedste forudsætninger for optagelse i politiets basisuddannelse. Du vil få uddybende information om optagelsesregler, øvelser, krav til karaktergennemsnit mv. når eventen starter. Kan du ikke vente så læs afsnittet "Uddybende info".

Hvordan kommer jeg med?

Vil du med på ekspeditionen så vælg deltager på facebook-eventet og skriv en kommentar om du er politi-kadet eller ilt-monster.

Alle medlemmer af FYSIQ kan deltage og du behøver ikke deltage i bestemte hold i FYSIQ, når du er en del af ekspeditionen. Kommunikationen og up-dates sker på Facebook. Selve opstarten sker i FYSIQ Kastrup.

Hvornår foregår det?

Søndag den 6. oktober starter ekspeditionen for alvor. Her kendes antallet af deltagere, der vil med på ekspeditionen. Den dag er der opstartsmøde kl 11.30 i FYSIQ. Her vil du blive briefet og du møder de andre ekspeditionsdeltagere. Ekspeditionen varer 10 uger og slutter 15. december.

Politifest

Gå ikke glip af politi-julefrokosten. Lørdag d. 7 december. Festen forventes afholdt på ”The Old Irish Pub” Amagerbrogade med buffet inkl. fri bar i to timer for 299,- Der kommer en separat event på den.

Police-supporter

Vil du med på ekspeditionen som Police-supporter, så er der brug for dig. Som supporter spreder du godt humør, bakker op og hjælper i det omfang, at det er muligt med at gode ideer til sociale aktiviteter. Du bliver derved en del af fællesskabet. Skriv ved tilmelding til begivenheden at du deltager som supporter.

Gennemfør ekspeditionen og vind

Ekspeditionen er en individuel kamp om at gennemføre ekspeditionen. Men du kæmper samtidig på et hold om at blive det bedste hold.

Ekspeditionen er gennemført, hvis du som Politikadet har tabt mindst 5 kilo.
Som Ilt-monster har du gennemført ekspeditionen, hvis du består politiskolens fysiske optagelsesprøve.

Hvilket hold er det bedste? Det hold, der får flest igennem ekspeditionen regnet i procent af dem, der starter er vinderholdet. Der bliver stor konkurrence mellem Politikadetter og deltagere i Ilt-monster lejren, da der er rift om pladserne på Politiskolens basisuddannelse.

Præmier

Blandt alle, der gennemfører ekspeditionen trækkes der lod om et gavekort til 1 times massage.

Der er også præmie til det bedste hold: Alle på vinderholdet får en gratis drink til politi-festen.

Uddybbende info om "Politi-kadet"

Som et led politikadet-uddannelsen skal du vise, at du besidder viljestyrke, er stabil og har team-spirit. I gennemsnit skal politikadetterne tabe 500 gram ugentligt. Sker det ikke, så er det et tegn på ustabilitet og svageste kadet (den der har tabt sig mindst), må forlade uddannelsen.

Efter 10 uger får du dit Politikadet-eksamensbevis og du har tabt dig mindst 5 kilo. Med beviset i hånden har du fået mulighed for at søge ind på Politiets basisuddannelse og blive optaget via kvote 2.

 

Vejning og dokumentation:
Indvejning søndag den 6. oktober kl 11. 30

Herefter skal jeg de efterfølgende 10 søndage modtage en vægtbon fra dig. Sidste bon er den15. december.

 

Fleksibilitet
For at du har lidt fleksibilitet, så må du gerne veje dig fredag eller lørdag men senest kl 17 hver søndag, skal jeg modtage info fra dig.

Du sender billede af din vægtbon via messenger til sylvie mørkholt eller på sms på 51883000. Er du forhindret til indvejningen d. 6 oktober, så skal jeg ligeledes modtage din vægtbon senest søndag aften kl.17 og også her må du veje dig fredag eller lørdag op til den 6. oktober.

 

Tre frikort per politikadet:

Alle deltagere har tre frikort ift. indlevering af bon. De kan bruges ved ferie, sygdom eller brug dem strategisk, hvis det ikke lige er gået som det skulle.
Sender du et frikort, medregnes du ikke som deltager på holdet og er ”vægtneutral” i pågældende kontrolvejning.

Men du slipper ikke for at skulle tabe dig, da du for at have gennemført ekspeditionen skal have tabt dig min 5 kg. Frikort kan ikke videregives til andre og frikortet kan ikke anvendes ved den sidste vejning.

 

Manglende dokumentation:

Politikadetter deltager på ekspeditionen så længe bonner indsendes eller frikort er indsendt.

Søndag bliver nervepirrende
Hver søndag aften informerer jeg om holdenes samlede vægttab.
Det samlede vægttab for holdet skal være 500 gr. i gennemsnit pr. deltager per uge.

Det betyder, at én deltager godt kan have tabt sig 400 gram, hvis en anden deltager har tabt sig 600 gr.

I hjælper hinanden som Politikadetter. Politikadet-holdet forbliver intakt, så længe gennemsnittet per uge opnås.

Informationen om deltagere vi mister på denne benhårde ekspedition gives på Facebook. Husk på, at det er svært at tabe sig! Og at der er intet alvorligt er tabt ved, at du ryger ud.
Du kan jo sagtens fortsætte med at tabe dig, men du kan ikke vinde præmier.

 

Farezonen og det svageste led i politikadet-lejren

Du kan komme i farezonen, hvis gennemsnittet for holdet ikke er opnået. Er gennemsnittet under 500 gram per deltager i ugen, så må holdet sige farvel til det svageste led.

Det svageste led er den deltager med det mindste samlede vægttab siden ekspeditionens start.

 

Nedenfor forklares dette med et eksempel:

F.eks. vi er nu i ekspeditionens fjerde uge. Der er nu 10 deltagere på holdet.
Holdet skal dokumentere vægttab for ugen på 10 x 500= 5000 gram.
Holdet har uge 4 tabt sig i alt = 3700 gram, der mangler 1300 gram.

Her ses deltagernes vægttab/stigning uge for uge og samlede vægttab uge 4:
1) 500, 500, 500, 400 = 1900 gram
2) 500, 300, 500, 200 = 1500 gram
3) 800, 500, 500, 800 = 2600 gram
4) 0, 1000, 500, 300 = 1800 gram
5) 800, 800, 200, 200 = 2000 gram
6) 300, 300, 300, 300= 1200 gram
7) 1000, 1000, 500, 1000 = 3500 gram
8) 1000, 1000, 500, 1000 = 3500 gram
9) 500, 500, taget +500 gram på, 500 =1000 gram
10) 500, 500, 500, 0 = 1500 gram

Svageste led er i ovenstående eksempel deltager 9. Hvis der er to deltagere, der er lige svage, så trækkes der lod.

Uddybende info om "Ilt-monster"

”Ilt-monster-lejren” er for dig, der vil forbedre din kondition og blive stærkere. Dit mål er at bestå optagelseskravene for politiskolens basisuddannelse. Består du prøven har du gennemført ekspeditionen.

 

Krav til optagelses til politiets basisuddannelse:

Du bliver optaget på baggrund af et karaktergennemsnit. Karaktergennemsnit beregnes ud fra fem discipliner – kondital, kropshævninger, bænkpres, længdespring og 2400 meter løb. Med undtagelse af kondital så anvender ekspeditionen den danske politiskoles karakterskala for den fysiske test. Du har gennemført ekspeditionen ved et gennemsnit på 6 eller derover.

 

1) Kondital:
I løbet af træningslejren bliver du til et ”ilt-monster”. Dit mål er et kondital der ligger i så højt som muligt ift. dit køn og alder. Du får et 12-tal, hvis du ligger i kategori ”I top”, 10 hvis du ligger i ”meget højt”, og 7 hvis du ligger i højt.

Du kan se et konditalskema her

Der er forskellige muligheder for at teste dit kondital og på ekspeditionen får du mulighed for løbende at teste din kondition og du kan lære, hvordan du selv kan teste dit kondital og dermed følge dine fremskridt.

 

Vælg mellem:
På cykel: Max-watt test eller to punkts test
Løb: Cooper-test
Step: Åstrands step-test

Cooper-løb og Åstrands steptest er beskrevet her

De øvrige fire fysiske øvelser (Kropshævninger, bænkpres, længdespring og 2400 meter løb) er beskrevet på den danske politiskoles hjemmeside: Se politiets hjemmeside for krav til mænd/kvinder.

Karakterskala fremfår også af den danske politiskoles hjemmeside:

Mænd

Kvinder

2400 m løb disciplinen kan erstattes af bike-test, såfremt du drømmer om karriere som motorcykelbetjent (Nærmere info om bike test vil følge).

For at blive optaget skal du have et karaktergennemsnit på mindst 6. De fem discipliners karakter vægtes lige, men du har mulighed for opnå bonus, der kan hæve dit snit. Se nedenfor:

 

Body-age bonus:
Har du på træningslejren forbedret din body-age med minimum tre år eller er du allerede 15 år yngre end din faktiske alder, så tildeles du en bodyage-bonus. Det betyder, at du må gange dit karaktergennemsnit med 1,08.

Særregler ved handicap (gælder kun tidligere ekspeditionsdeltagere):
Har du deltaget i tidligere ekspeditioner og har taget på i vægt henover sommeren så er din vægtstigning et unødigt handicap. De ekstra gram har betydning for dit kondital, og derfor gælder det om at nedbringe vægten.

For hver 500 gram vægtstigning får du tildelt 1 handicap. Hvert handicap trækker dit karaktergennemsnit ned med 5%.

500 gram – du skal gange dit snit med 0,95
1 kilo du skal gange dit snit med 0,90
1,5 kilo du skal gange dit snit med 0,85
2 kilo du skal gange dit snit med 0,8
2,5 kilo du skal gange dit snit med 0,75

Tilmelding

Du tilmelder dig via facebook på begivenheden ved at vælge deltager. Skriv en kommentar med hvilket hold du vil med på.


Det er gratis at deltage i ekspeditionen, men et krav at du er medlem af FYSIQ

Sylvie

Sylvie Susanne Mørkholt er initiativtager og torvholder på dette event. Du vil møde Sylvie til vores fælles opstart d. 6/10. Måske kender du allerede Sylvie fra hendes Pump eller Biking hold mm. i FYSIQ Kastrup?

Få mere indhold som dette - direkte i din indbakke

blog-træning-fysioterapi

Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!

Vi sender ca. 1-2 gange om måneden og du kan altid melde dig fra igen.