Hvilke muskler træner man på en romaskine - Viden fra FYSIQ

Er du i tvivl om, hvilke muskler træner man på en romaskine, så læs nærmere her på siden. En sådan maskine er nemlig god til at træne mange forskellige muskler i kroppen, både inden for genoptræning efter skader, forebyggende eller blot til styrketræning.

Du benytter hovedsageligt forsiden af lårene, når du skal trække og skubbe dig frem og tilbage på maskinen. Men udover primært at benytte disse benmuskler, benytter du også ballemuskler (gluteus maximus), haserne, hoften og armene til øvelser på en romaskine.

Hvad er fordele og ulemper ved træning herpå

Har du fået anskaffet dig en romaskine, kan det være en fordel at have undersøgt fordele og ulemper ved denne træningsmetode, inden du starter helt op derhjemme. 

Udover at få opklaret, hvilke muskler træner man på en romaskine, og at dette dækker flere muskler i hele kroppen, hvilket er den første fordel, ser vi også forskellige andre fordele ved denne maskine. Den kræver lavt tidsforbrug, da du hurtigt og nemt får pulsen op og forbrænder hurtigt.

Ulemper kan dog være, at det kræver lidt viden om maskinen og tilhørende øvelser for at få det mest optimale ud af dette træningselement. Den kan være svær at håndtere, hvis man er nybegynder.

yoga Amager
fysioterapeut Frederiksberg

Hjælp til at finde den rette maskine - Hvilke muskler træner man på en romaskine?

Foruden at kunne hjælpe med spørgsmål som; hvilke muskler træner man på en romaskine, kan vi desuden hjælpe dig med at finde den bedste romaskine i test her på siden, hvis du endnu ikke har investeret i en sådan træningsmaskine. 

Læs meget mere generelt om fysioterapi, personlig træning og gode råd til en sund livsstil her på vores hjemmeside. FYSIQ tilbyder behandling i København og på Amager. 

Vi hjælper med at skræddersy træningsforløb og fysioterapi, så du bedst muligt får sammensat rette træningsplan og øvelser. Kontakt en fysioterapeut i København.

Kilder:

Shape.com tilbyder korte øvelser til din romaskine

Kontakt os på Amager

Kom endelig forbi et vores mange træningscentre, og meld dig på et yogahold, bestil tid til en behandling eller træn i et vores lækre fitness lokaler. Du kan også nemt foretage en booking online eller blive medlem for at opnå mange fordele, når du besøger vores træningscenter på Amager. 

Følg også meget gerne med på vores Instagram-profil for at blive opdateret løbende på, hvad vi ellers tilbyder af aktiviteter, og hvad vi går og laver. Måske du kan finde inspiration til nye øvelser og træningsformer.

fysioterapeut Frederiksberg