Ryg hold

Ryghold - niveau 1

Ryghold på niveau 1 henvender sig til patienter både med akutte og langvarige rygproblematikker, hvor smerter stadig kan forekomme i ryg og ben. Holdtræning henvender sig også til patienter med tilstande i ryggen, der kan være operationskrævende, og kan  bruges både præ- og postoperativt.

Formål: er at dæmpe smerter i ryg og evt. ben, at reetablere normal bevægelighed i ryggen samt at øge udholdenheden i ryggens muskler. Træningen vil sigte mod at imødekomme dagligdagens funktioner og behov.

Dokumentation af effekt: der er evidens for at træning af din ryg og krop generelt er med til at reducere rygsmerter.

Indhold: ca. 50 min. rygspecifik træning på begynder/let øvet niveau af ryg- og mavemuskulatur. Den specifikke træning fokuserer på neuromuskulær træning, indarbejdelse af hensigtsmæssige bevægemønstre, samt bedre bevægelighed. Træning foregår overvejende på måtter. Det anbefales at varme op inden holdet. Der vil være mulighed for at supplere med styrketræning i fitnesscentret efterfølgende.

For at deltage skal du være udredt af en fysioterapeut.

Ryghold - niveau 2

Ryghold på niveau 2 henvender sig til patienter med akutte og kroniske rygproblematikker. Smerter kan være til stede, men er kontrollerbare.

Formål: er primært at øge ryg- og mavemuskulaturens udholdenhed og styrke. Træningen vil rette sig mod at mestre arbejdslivet samt sportsaktiviteter.

Dokumentation af effekt: der er evidens for at træning af din ryg og krop generelt er med til at reducere rygsmerter.

Indhold: ca. 50 min. rygspecifik træning på øvet niveau. Den specifikke træning fokuserer på neuromuskulær træning, udholdenhed samt styrke at ryg og mave. Træning foregår på måtter, ustabilt underlag, stående og med vægte. Det anbefales at varme op inden. Der vil være mulighed for at supplere med styrketræning i fitnesscentret efterfølgende.