Efterfødsel

Efterfødsel i FYSIQ er til dig, der har født vaginalt eller ved kejsersnit og som enten:

  • Gerne vil i form eller tilbage til den form du var i før fødsel/graviditet
  • Har smerter i ryg/bækken/kroppen efter fødsel
  • Gerne vil gøre noget godt for din krop
  • Gerne vil lære at træne effektivt
  • Har delte mavemuskler
  • Gerne vil have at der tages individuelle hensyn


Individuelt

Her drejer det sig 100 procent og dig. Dine mål og ønsker. Ved første møde ultralydscannes mavemusklerne, mellemrummet mellem den lige mavemuskel udmåles, senen mellem den lige mavemuskel vurderes og ballemusklerne testes.

Forløbet kan derefter være på to måder:

  1. Der udarbejdes et hjemmeprogram ud fra de fund der blev fundet i undersøgelsen. Programmet laves hjemme og du kommer til tjek/test for at se hvordan det går og nye øvelser bliver eventuelt sat på.
  2. Det kan også være et forløb hvor du kommer i FYSIQ og har individuel fysioterapeutisk træning ud fra de fund der blev fundet i undersøgelsen, samt hvad dine mål og ønsker med træningen skal være. Om du har din baby med er op til dig, men babyer er altid velkomne.


Hold

Her går du på et hold. Holdet kører over en periode på 8 uger med en gang træning om ugen af 75 min pr. gang og baby er selvfølgelig med. Ved første træningsgang ultralydsscannes holddeltagernes mavemuskler, mellemrummet mellem den lige mavemuskel udmåles, senen mellem den lige mavemuskel vurderes og ballemusklerne testes. Træningen har fokus på kropsholdning, bækkenbunden, mave, ryg, ballemusklerne, samt at deltagerne lærer at træne så effektiv som muligt. Der vil i træningen være individuel vejledning, så træningen tilpasses din krop og dine behov. Deltagerne skal lære at øge rekrutteringen af deres muskelfibre, så de lærer deres nervesystem at tænde for en højere procentdel af musklen. På den måde udfordres musklen/musklerne og muskelvævet øges.

Hver deltager får et hjemme træningsprogram som de kan have på en app på deres mobil telefon. 


Tilmelding og spørgsmål

Cecilie Harboe,
Fysioterapeut og Pilates Instruktør
Email: ch@fysiq.dk

 

Jeg glæder mig til at møde dig og din baby.