Farvel, Peter

FYSIQ og fysioterapien har mistet en godt, varmt og rart menneske, en god kollega og en af landets bedste og mest anerkendte fysioterapeuter.

Skrevet af Flemming Enoch for 2 måneder siden
(fre d. 26. okt - 2018 kl. 13:09)
Peter Rheinlænder

Af: Flemming Enoch

Natten til søndag sov Peter Rheinlænder ind efter længere tids sygdom. Sygdommen var ikke større end Peter havde den sidste patient fredag kl. 16 – eller også var den. Det var bare så stor en del af Peters identitet, at han var fysioterapeut helt til det sidste. Han kunne og ville ikke slippe det.

Jeg har kendt Peter siden den første dag på fysioterapeutskolen. Selv om vi kun gik parallel klasse, hang vi ud siden. Vi læste sammen til alle eksamener under studiet. Vi trænede sammen og spillede tennis mindst en gang om ugen. Taberen skulle give en velskænket fadøl på Halvfemseren og vinderen måtte håne den anden indtil den var skænket. Venskabet og samarbejdet startede der og har holdt lige siden.

Vi holdte vores første foredrag sammen til en temadag om lysken på Rigshospitalet for mere end 25 år siden. Siden har vi undervist utallige kurser sammen både i DSMF og DSSF regi.

Peter har i hele sit fysioterapeutiske liv haft en mission og en passion. At levere og skabe god fysioterapi. Peter var fysioterapeut af den gamle skole. Det skulle naturligvis være evidensbaseret fysioterapi, men det var tiden med sammen med patienterne, der havde betydning, ikke forskellige akademiske titler.

Peter var fuldstændig kompromisløs med sin behandling. Han satte store krav til sine patienter og slap afsted med at sige ting, som absolut ikke var pakket ind. Det kan naturligvis kun lade sig gøre, når man har så stor empati og samtidig et glimt i øjet.

Peter havde en fed humor, den var raffineret og der var altid en kvik bemærkning. Peter var en stor personlighed og der var en kæmpe respekt omkring ham, fagligt såvel som menneskeligt. Alle der er blevet undervist af Peter ved, hvor dygtig en pædagog han var. I har sikkert også følt hans passion for god fysioterapi og har set eller mærket, når han ikke var tilfreds med udførelsen af en test eller en teknik.

Peter må være en af de fysioterapeuter, der har undervist flest praktiserende læger. Faget ville ikke kunne have valgt en bedre person til at repræsentere god fysioterapi. Jeg tror, vi er mange klinikejere, der kan takke Peter for en stor del af de henvisninger, vi får fra de praktiserende læger.

Med Peters død er vi alle blevet fattigere. Familien, venner, patienter, kursister, kollegaer og alle, der var i berøring med Peter.

Tankerne går naturligvis først og fremmest til Peters hustru, Lene og deres to børn.

Der er uretfærdigt og ikke til at bære.

Vi kommer alle til at savne Peter.